ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:

Μαθήματα προστασίας από αφροδίσια νοσήματα

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2020 15:30

Συνεργασία με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων είχε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με το ζήτημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», προβλέπεται η ένταξη Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και, συγκεκριμένα, στο Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Δεδομένου ότι στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, στα μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας, συμπεριλαμβάνεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» και πρώην διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Ιωάννης Καραμήτρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λάρισας, κ. Θεοφάνης Μυλωνάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, κ. Χρήστος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, κ. Ιωάννης Τσολάκης, και ο εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Άγιος Δαμιανός», κ. Δημήτρης Μπάγκος, εξέφρασαν την έντονη αντίδραση και ανησυχία τους στο ενδεχόμενο νήπια και μικροί μαθητές να διδάσκονται σεξουαλική αγωγή.
Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε ότι η εκπαίδευση έχει ως αποστολή τη διάπλαση χαρακτήρων των παιδιών και, εν γένει, την ανάπτυξη του ανθρώπου, την εξέλιξη της οποίας ουδείς και επ’ ουδενί έχει δικαίωμα να στρεβλώσει, ενώ χαρακτήρισε ακραία, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τίτλο, την εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα σε τρυφερές ηλικίες.
Επιπλέον, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. σημείωσε ότι, κατά τα νηπιακά και τα παιδικά χρόνια, το παιδί έχει ανάγκη να μάθει τον κόσμο γύρω του, δηλαδή την υγιή πρωτογενή κοινωνικοποίηση, η οποία συνιστά εφαλτήριο και εφόδιο για την εξέλιξή του. Κατόπιν τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, μάλιστα, ο Χρήστος Κέλλας και η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, συμφώνησαν πως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν αφορά μαθητές νηπιαγωγείου και μικρών ηλικιών και σε οποιαδήποτε περίπτωση θα είναι ανάλογη της μαθησιακής ικανότητας των παιδιών και θα έχει ως στόχο την προστασία τους από αφροδίσια νοσήματα και εμπειρίες, οι οποίες θα απέβαιναν τραυματικές για τη μετέπειτα σεξουαλική τους ζωή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass