Σε ετοιμότητα ο Δήμος για το άνοιγμα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 15:33

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των σχολείων της Α’/Βάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε να λειτουργήσουν από μεθαύριο Δευτέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, συγκάλεσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γ. Κατσιούρας και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’/Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Εύη Θεοδωράκη, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν, από πλευράς δήμου, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Ο κ. Γάτσας ζήτησε και έλαβε από τους παρευρεθέντες τη διαβεβαίωση ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ομαλή επιστροφή εκπαιδευτικού προσωπικού και μαθητών στις σχολικές δομές του δήμου.
Ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιούρας επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αποψιλώσεις χόρτων και θάμνων στους προαύλειους και εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλων των Δ. Ενοτήτων του δήμου.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή και διαρκής επικοινωνία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και έχουν δρομολογηθεί όλες οι ενέργειες που αφορούν στην επαναλειτουργία τους.
Ήδη έχουν γίνει σχολαστικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις όλων των σχολείων από ειδικά συνεργεία με ειδικό απολυμαντικό βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ.
Επιπλέον έχει ήδη διανεμηθεί επαρκής ποσότητα αντισηπτικών για όλες τις αίθουσες διδασκαλίας, έχουν τροφοδοτηθεί με υλικά απολύμανσης (χλωρίνη) και καθαρισμού όλα τα σχολεία και έχει δοθεί οδηγία σε όλο το προσωπικό καθαριότητας μετά την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης, να γίνεται καθαρισμός των σχολείων και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass