Συμφωνία για τις δομές υγείας στα παράλια

ΜΕΤΑΞΥ 5ης ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΘΕΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ *ΑΠΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ *ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ *ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 18:43
Από τη συνάντηση του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση  με τους δημάρχους Τεμπών Γιώργο Μανώλη και Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα Από τη συνάντηση του αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση με τους δημάρχους Τεμπών Γιώργο Μανώλη και Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα

Το πρόγραμμα λειτουργίας των υγειονομικών δομών στα παράλια της Λάρισας συμφώνησαν οι δήμαρχοι Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και Τεμπών Γιώργος Μανώλης με τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης ΥΠΕ Ηλία Τσιαούση ενόψει της έναρξης της φετινής

τουριστικής περιόδου.
Η συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις της 5ης ΥΠΕ με αντικείμενο τη λειτουργία και την εφημέρευση των Περιφερειακών Ιατρείων των παραλίων του νομού Λάρισας, τα οποία λειτουργούν σε πρωινό ωράριο και όπου υπάρχει επάρκεια με δύο ιατρούς.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι τα Περιφερειακά Ιατρεία Σωτηρίτσας, Στομίου και Μεσαγγάλων εκτός της καθημερινής τους λειτουργίας θα εφημερεύουν από το Σάββατο 11 Ιουλίου έως και την Κυριακή 16 Αυγούστου ημέρα Κυριακή μόνο τα Σαββατοκύριακα και με δυνατότητα παράτασης μίας ακόμα εβδομάδας, σύμφωνα με τις ανάγκες. Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η παρουσία γιατρού στην περιοχή του Κόκκινου Νερού, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η συντήρηση των κτιριακών υποδομών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων των Περιφερειακών Ιατρείων από τις υπηρεσίες των Δήμων, με την 5η ΥΠΕ να αναλαμβάνει την τοποθέτηση νέων κλιματιστικών και τη συντήρηση των παλαιών σύμφωνα με της οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την πανδημία Covid-19.
Από την πλευρά του ο Δήμος Αγιάς θα αναλάβει τη μίσθωση χώρου για τη λειτουργία ιατρείου στο Κόκκινο Νερό, ενώ ο Δήμος Τεμπών τη διάθεση ενός δωματίου για την διαμονή του νοσηλευτικού προσωπικού που θα μετακινηθεί από τα Κέντρα Υγείας Ελασσόνας και Φαρσάλων για την κάλυψη των Περιφερειακού Ιατρείου Μεσαγγάλων, ενώ και οι δύο δήμοι θα συνδράμουν στην καθαριότητα των Περιφερειακών Ιατρείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας ζήτησε από την 5η ΥΠΕ στα όρια του δυνατού την αγορά δύο εξεταστικών κρεβατιών στο Π.Ι. Σωτηρίτσας, καθώς και την παραχώρηση απινιδωτή για τους θερινούς μήνες και την διάθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
Στη συνάντηση πάντως συζητήθηκε και η προοπτική μεταφοράς της αρμοδιότητας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με τους δύο αιρετούς πάντως να εμφανίζονται θετικοί υπό την πάγια, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική των συνδικαλιστικών οργάνων των δημάρχων, προϋπόθεση της μεταβίβασης και των οικονομικών πόρων για την άσκηση της νέας αρμοδιότητας.
ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ
Παράλληλα με τη λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων οι δύο δήμαρχοι αναμένεται να θέσουν τις προτάσεις τους και στο ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών τη θερινή περίοδο. Ο δήμαρχος Αγιάς αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα, που υποβάλλει κάθε χρόνο, για τη διάθεση ασθενοφόρου στα παράλια, προκειμένου σε συνδυασμό με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγιάς να εξασφαλίζεται η ταχύτερη μεταφορά ασθενούς από την παραλιακή ζώνη σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Λάρισας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης έχει ήδη ζητήσει να μετακινηθεί το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, που σταθμεύει στο ΣΕΑ Ευαγγελισμού, προς την περιοχή του κόμβου Πυργετού, ενώ συζητά με τα στελέχη του ΕΚΑΒ και εναλλακτικές λύσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των παραλιακών οικισμών.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass