Εφυγε ο Στέλιος Βασιλόπουλος

Ο γνωστός «Μακαρόνας» του Αγιοκάμπου

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2020 15:31

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Πέθανε σε ηλικία 64 ετών και κηδεύτηκε χθες Κυριακή στη Σκήτη Αγιάς ο Στέλιος Βασιλόπουλος, γνωστός στον χώρο της εστίασης,

τόσο από το ουζερί – ταχυφαγείο «Μακαρόνας» που διατηρούσε σε κεντρικό σημείο στην παραλία του Αγιοκάμπου τα τελευταία 10 χρόνια, όσο και από το περίφημο, ξακουστό μεζεδοπωλείο «Η Ψάθα» στα Ταμπάκικα της Λάρισας, δημιούργημα του πατέρα του το 1959, τον οποίο και διαδέχτηκε.
Το κατάστημα στον Αγιόκαμπο ξεκίνησε να λειτουργεί μετά το κλείσιμο της «Ψάθας», ως καντίνα, και γρήγορα αποτέλεσε κέντρο συνάντησης για πολλούς και σημείο αναφοράς της περιοχής, με το ιδιαίτερό του στυλ να μην περνάει από κανέναν απαρατήρητο. Η φήμη του γρήγορα μεγάλωσε και για ορισμένους ντόπιους, συχνούς επισκέπτες ή λάτρεις του Αγιοκάμπου έγινε γρήγορα το αγαπημένο στέκι. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η φήμη και της «Ψάθας» στα Ταμπάκικα, απ’ όπου πέρασαν στα χρόνια της λειτουργίας της για να γευτούν τους ξεχωριστούς της μεζέδες όχι μόνο Λαρισαίοι, αλλά πλήθος επώνυμων καλλιτεχνών πανελλήνιας εμβέλειας, πολιτικοί και επιχειρηματίες.
Το όνομα «Μακαρόνας» που χρησιμοποιήθηκε στον Αγιόκαμπο ήταν προς τιμήν του πατέρα του που με αυτό το παρατσούκλι ήταν γνωστός στην κοινωνία της Λάρισας, όνομα το οποίο, όπως μας είπε η σύζυγός του Σοφία Μαυρίδου, θα συνεχίσει το ίδιο προς τιμήν πλέον και των δυο τους.
Ο εκλιπών αγωνίστηκε για μια εξαετία να νικήσει τον καρκίνο, όπως κι άλλα προβλήματα υγείας που στην πορεία παρουσίασε, μα τελικά εξέπνευσε το απόγευμα του Σαββάτου σε ιδιωτικό Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης της Λάρισας, όπου νοσηλευόταν.
Εκτός της αγαπημένης του Σοφίας άφησε πίσω του παιδιά και εγγόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass