Μέσω Βαμβακούς η κυκλοφορία στον δρόμο Φαρσάλων - Λάρισας

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 15:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Ξεκίνησαν χθες τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε.Ο. Λάρισας - Φαρσάλων, στο ύψος της κλωστοϋφαντουργίας «Επίλεκτος»,

αρχικά με τον καθαρισμό των τάφρων της και θα συνεχιστούν με την κατασκευή οδοστρώματος μήκους 2,379 χλμ., τοποθεσία που εμφανίζει και τις μεγαλύτερες καθιζήσεις και επιλέχθηκε η αποκατάσταση και η επισκευή του. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν για διάστημα περίπου 5 μηνών και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Βαμβακούς. Το συνολικό μήκος της παρακαμπτόμενης Εθνικής Οδού είναι 2.379 μ., εκτιμώμενου χρόνου διαδρομής 2 λεπτά, ενώ το μήκος της παρακαμπτήριας διαδρομής είναι 4.829 μ. και ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής 6 - 7 λεπτά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16/10/2020, ενώ είναι δυνατή η παράταση ισχύος της, σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων σύμφωνα με τυχόν παρατάσεις που θα δοθούν στο πλαίσιο του έργου, κατασκευή η οποία έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φαρσάλων, καθώς και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.
ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΗΡΙΟΣ
Η διαδρομή της παράκαμψης που μελετήθηκε για κυκλοφορία από Λάρισα προς Φάρσαλα παρουσιάζεται παρακάτω: Α) Νέα είσοδος οικισμού Βαμβακούς από διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας - Φαρσάλων έως όρια οικισμού Βαμβακούς (συνολικό μήκος 1.800 μ.). Β) Οικισμός Βαμβακούς. Για τον οικισμό της Βαμβακούς επιλέχθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων από οδό με ικανό πλάτος, προκειμένου να διευκολυνθεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων (συνολικό μήκος 700 μ.). Γ) Επαρχιακή οδός 36 από όρια οικισμού Βαμβακούς μέχρι διασταύρωση Εθνικής Οδού Λάρισας - Φαρσάλων (συνολικό μήκος 1.300 μ.). Η αντίστροφη διαδρομή από Φάρσαλα προς Λάρισα εκτελείται από την ίδια παρακαμπτήρια διαδρομή, με αντίστροφη κατεύθυνση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass