Τάξεις - «φαντάσματα» στα σχολεία της Νέας Σμύρνης

ΧΘΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑΞΗ ΜΕ 1 ΜΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ -ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 55 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 750 -ΝΕΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ -ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2020 21:00

Της Νατάσας Πολυγένη

Εντείνεται η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία της Νέας Σμύρνης, όπου όπως φαίνεται μπορεί να είναι ανοιχτά,

οι μαθητές όμως τούς γύρισαν την πλάτη. Δάσκαλος έκανε μάθημα χθες σε τάξη με ένα μαθητή και παρά την αποκαρδιωτική προσέλευση τόσο στα 11ο και 33ο Δημοτικά Σχολεία, όσο και στα 2ο και 31ο Νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικοί κάνουν εκ νέου έκκληση στους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη προγραμματίζεται νέα δειγματοληψία σε μαθητές από συνεργεία του ΕΟΔΥ.
Η απόφαση για τεστ στους μαθητές των σχολείων της περιοχής με βάση επιδημιολογικά κριτήρια, όπως φαίνεται προκάλεσε την αντίδραση γονέων που αρνήθηκαν να συμμετέχουν τα παιδιά τους στον έλεγχο, ενώ όλο αυτό το διάστημα υπήρξαν και ακραίες φωνές μερίδας γονέων που έφτασαν στο σημείο να ζητούν διασπορά των μαθητών Ρομά και σε άλλες περιοχές. «Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και ακολουθούμε τις οδηγίες τους. Την Τρίτη θα γίνει και πάλι έλεγχος και καλώ όλους τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους. Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών. Το ψυχολογικό κόστος για τα παιδιά, αν μείνουν τόσο πολύ καιρό μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία, θα είναι τεράστιο. Καταλαβαίνω την ανησυχία των γονέων, όμως ας πρυτανεύσει η φωνή της λογικής. Θέλουμε τα παιδιά μας να επιστρέψουν στις τάξεις» αναφέρει στην «Ε» η αναπληρώτρια προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου.
Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε χθες, προσήλθαν 18 μαθητές στο 33ο Δημοτικό Σχολείο και 8 στο συστεγαζόμενο 31ο Νηπιαγωγείο και 22 μαθητές στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και 7 στο συστεγαζόμενο 2ο Νηπιαγωγείο Λάρισας. Ουσιαστικά πρόκειται σχεδόν για το σύνολο των μαθητών που εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στον κορονοϊό.
Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι δεν λειτούργησε ποτέ το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας και οι τάξεις του Λυκείου, και μάλιστα η απόφαση που πάρθηκε είναι να παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 10 Ιουνίου, προκαλεί επίσης αντιδράσεις, καθώς πρόκειται για μια απόφαση που -όπως διατείνονται εκπαιδευτικοί κύκλοι- πάρθηκε ελαφρά τη καρδία με τα παιδιά να παραμένουν στην εξ αποστάσεως και έτσι θα ολοκληρώσουν τη σχολική τους χρονιά.
Ο διευθυντής του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κ. Βασίλης Σίμος, ερωτηθείς για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο, δήλωσε: «Το σχολείο δεν πρέπει να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης. Να πέσουν οι τόνοι, να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Εμείς θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και όλους τους μαθητές κοντά μας. Θα είμαστε εδώ ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε μάθημα σε ένα μόνο παιδί. Γιατί το δικαιούται. Την Τρίτη στο σχολείο μας θα γίνει πάλι τεστ, ας έρθουν οι γονείς με τα παιδιά τους. Το σχολείο μας είναι κόσμημα, έχουμε εκπαιδευτικούς, έχουμε εξοπλισμό, θέλουμε και τους μαθητές μας πίσω».

«ΤΕΣΤ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»
Σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο θα πρέπει προηγουμένως να εξεταστούν, οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων συνεδρίασαν χθες και σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαποστόλου αποφάσισαν να ζητήσουν να γίνουν τεστ για κορονοϊό και στους εκπαιδευτικούς των σχολείων (μέχρι τώρα δεν προβλεπόταν από το πρωτόκολλο) αλλά και δειγματοληπτικά και σε μαθητές άλλων σχολείων της πόλης, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι πρόκειται για κάτι που αφορά όλους και όχι μονάχα τη Νέα Σμύρνη. Επίσης ο κ. Παπαποστόλου πρόσθεσε «Ζητάμε οι οδηγίες που μας δίνονται προφορικά μέσω ΕΟΔΥ να είναι γραπτές και τεκμηριωμένες επιστημονικά και παιδαγωγικά. Συμφωνήσαμε να ζητήσουμε να υποβληθούν σε τεστ και οι εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές άλλων σχολείων ώστε να μην περνάμε λάθος μήνυμα. Θα μπορούσε έλεγχος να είχε γίνει και στο Γυμνάσιο που έκλεισε με μεγάλη ευκολία. Τέλος, όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ των ανοιχτών σχολείων και καλούμε τους μαθητές να επιστρέψουν».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννη απηύθυνε νέο κάλεσμα στους γονείς των 750 περίπου παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της συνοικίας, να φέρουν τα παιδιά τους την ερχόμενη Τρίτη για δειγματοληψία, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επαναληπτικής διαδικασίας.
Σε δήλωσή του χθες, ο κ. Καλογιάννης κάλεσε «τους υπόλοιπους γονείς της περιοχής που έχουν παιδιά στο σχολείο να αντιληφθούν ότι τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά για το διάστημα αυτό των 26 ημερών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους δίνουμε τη δυνατότητα την επόμενη Τρίτη το πρωί, που τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα είναι στα σχολεία για να πάρουν νέα δείγματα στο πλαίσιο του «0-7-14», να προσέλθουν τα παιδιά τους, να συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή και έστω με καθυστέρηση κάποιων ημερών να ενταχθούν στη μαθησιακή διαδικασία του σχολείου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass