«Πνίγηκε» στη θάλασσα του Πλαταμώνα ο κορονοϊός

Οι Λαρισαίοι αξιοποίησαν την αργία του Αγίου Πνεύματος τηρώντας τα μέτρα προστασίας

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2020 19:23
«Προσαρμοστήκαμε σε ό,τι λένε οι ειδικοί και δεν μας πτοεί  ο κορονοϊός» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Στ. Σαπουνάς «Προσαρμοστήκαμε σε ό,τι λένε οι ειδικοί και δεν μας πτοεί ο κορονοϊός» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Στ. Σαπουνάς

ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Του Κώστα Τσόλα

O καλός καιρός, η καραντίνα για τον κορονοϊό που έκλεισε το προηγούμενο διάστημα τους Ελληνες στα σπίτια τους και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έδωσαν τη δυνατότητα στους Λαρισαίους να ξεφύγουν και τηρώντας, κατά το δυνατό, τις προτροπές του κράτους να είμαστε ασφαλείς, ξεχύθηκαν χθες και προχθές στις παραλίες.

Για τους Λαρισαίους και όχι μόνο ένας από τους κύριους προορισμούς ήταν ο Πλαταμώνας. Η σωστή υποδομή σε ό,τι αφορά στην εστίαση, από τα καφέ, τις ταβέρνες, τα τσιπουράδικα και τα μπαρ έδωσε τη δυνατότητα οι επαγγελματίες να προετοιμαστούν σε νέα δεδομένα και να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες τηρώντας αποστάσεις σε τραπεζοκαθίσματα, ξαπλώστρες, ομπρέλες και γενικότερα.
Η καθυστέρηση της παράδοσης από την επισκευή της μεγάλης γέφυρας της παλιάς εθνικής οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών έστειλε τους οδηγούς αναγκαστικά από τον νέο αυτοκινητόδρομο με τις σήραγγες στα Τέμπη, οι οποίες συνεχίζουν να φέρνουν τον Πλαταμώνα μόλις μισή ώρα διαδρομή από τη Λάρισα, γεγονός που σημαίνει αύξηση της τουριστικής κίνησης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και φέτος «έδειξε τον δρόμο» για τους πολίτες του ανατολικού θεσσαλικού κάμπου. που με επίκεντρο τη Λάρισα μπορούν να εκδράμουν σύντομα και με ασφάλεια στα παράλια.
Το καλοκαίρι συνεχίζει να ζει ο Πλαταμώνας, αφού και με τη βοήθεια του καλού καιρού οι τουρίστες -Έλληνες και ξένοι- κατακλύζουν την όμορφη κωμόπολη, τους Νέους Πόρους και την ευρύτερη περιοχή.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ -ΔΙΑΜΟΝΗ
Σε ό,τι αφορά στη διαμονή, με τον κορονοϊο και την καραντίνα οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων αισιοδοξούν ότι τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα προτιμήσουν τα καταλύματα του νομού Λάρισας αλλά και της Πιερίας, έστω και για λίγες μέρες, αφού πολλοί αδυνατούν να κάνουν διακοπές σε μακρινές αποστάσεις και νησιά γενικότερα.
Άλλωστε, ο Πλαταμώνας θεωρείται ως μια άριστη επιλογή για νεανικές αλλά και οικογενειακές διακοπές. Ωστόσο οι τιμές οι οποίες προσφέρονται από τα καταστήματα εστίασης, ενοικιαζόμενα δωμάτια και άλλες τουριστικές υπηρεσίες είναι πολύ προσιτές. Ειδικά στον χώρο της εστίασης οι τιμές είναι χαμηλές ώστε μια απλή οικογένεια να μπορεί να απολαύσει τα τοπικά εδέσματα.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο κ. Στέλιος Σαπουνάς, γνωστός ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου «Το Τζάκι» στην καρδιά του Πλαταμώνα, τόνισε ότι: «Πανελλαδικά τις μεγαλύτερες οικονομικές απώλειες λόγω κορονοϊού υπέστη ο κλάδος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας. Σεβαστήκαμε την απόφαση του κράτους αφού επρόκειτο για την προστασία της υγείας όλων μας. Τώρα τηρώντας μέτρα προστασίας μπαίνουμε δυναμικά στην καλοκαιρινή περίοδο προσφέροντας ποιότητα και φυσικά προσιτές τιμές. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. Ελπίζουμε ο κόσμος να έχει κατανόηση και υπομονή κι εμείς οι επαγγελματίες θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε χωρίς άλλα προβλήματα να περάσουμε ένα πολύ καλό καλοκαίρι».
Ανέκαθεν ο Πλαταμώνας ήταν ο αγαπημένος προορισμός των Λαρισαίων με 10.000 κατοικίες σήμερα στην περιοχή του Πλαταμώνα – Ν. Πόρων να ανήκουν σε κατοίκους του νομού Λάρισας. Όπως είναι φυσικό πάντα ενδιαφέρει άμεσα τους Λαρισαίους η ανάπτυξη του Πλαταμώνα, αφού είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass