«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού»

Δήλωση του δημάρχου Τεμπών Γ. Μανώλη

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2020 15:55

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, χθες 14 Ιουνίου ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος και στον τομέα της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, χαιρετίζοντας όλους τους εθελοντές μίλησε στην «ΕτΔ» κι έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χθες 14 Ιουνίου τιμήσαμε τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη και την ανιδιοτέλεια που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δέκα λεπτά χρόνο από τη ζωή του και δίνοντας ένα δώρο ζωής σ΄ αυτούς που το χρειάζονται.
 Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού, η οποία αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας. Είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς.  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ας βάλουμε την αιμοδοσία στη ζωή μας, χαρίζοντας πνοή στους συνανθρώπους μας αλλά και σε εμάς τους ίδιους.
Αποτελεί χρέος όλων μας να ενισχύσουμε την αιμοδοσία, αναδεικνύοντας τη σημασία της και την ανεκτίμητη αξία της εθελοντικής προσφοράς.
Περισσότερο όμως, από κάθε άλλη χρονιά, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες που διανύουμε, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι τους είχαν ανάγκη καθώς και ολόκληρο το σύστημα υγείας. Ας συνεισφέρουμε λοιπόν όλοι όσο μπορούμε, δίνοντας αίμα για τον συνάνθρωπό μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass