Συμφώνησαν ότι... διαφωνούν για την αγροτική πολιτική

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 20:07 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Ιουν 2020 20:08

Σε αδιέξοδο, όπως αναμενόταν άλλωστε, κατέληξε η χθεσινή συνάντηση

αντιπροσωπείας αγροτών από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας με τον Μάκη Βορίδη, καθώς «το διεκδικητικό πλαίσιο του οργάνου δεν έγινε δεκτό από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα «σε κανένα από τα αιτήματα που θέσαμε στον υπουργό δεν λάβαμε θετική απάντηση. Απλά σε κάποια ζητήματα, ο ΥΠΑΑΤ δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει σε συνεργασία με άλλα υπουργεία».
Περισσότερα για το αποτέλεσμα της χθεσινής άκαρπης συνάντησης στην αυριανή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν τα στελέχη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας σε ξενοδοχείο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν και οι αγωνιστικές δράσεις που προγραμματίζονται από την Ομοσπονδία το επόμενο διάστημα.
Αναλυτικότερα, τα θέματα που τέθηκαν από τα στελέχη της ΕΟΑΣ στον υπουργό Βορίδη ήταν τα εξής: Οι χαμηλές τιμές αγροτικών προϊόντων ιδιαίτερα σε κριθάρι (το οποίο φέτος πωλείται κάτω από το κόστος παραγωγής) και στο βαμβάκι και το πρόβλημα των ανοιχτών τιμών. Ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ και η εκκρεμότητα αποζημίωσης μέσω ΠΣΕΑ στα αμύγδαλα που επλήγησαν το 2017. Το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, με προεξάρχοντα τον Αχελώο, καθώς δεν υπάρχει καμία κυβερνητική κινητικότητα. Να μην εφαρμοστεί το «χαράτσι» των 650 ευρώ του φόρου επιτηδεύματος, το οποίο έρχεται επί της ουσίας για την πλειονότητα των αγροτών να εφαρμοστεί πρώτη χρονιά σε περίοδο πανδημίας και σε μια περίοδο έντονης έλλειψη ρευστότητας. Η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, το οποίο έχει υποσχεθεί από τη Λάρισα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης. Τέλος, ζητήθηκε να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους διήμερους αποσταγματοποιούς, αλλά και λιανοπωλητές τσίπουρου, οι οποίοι εξακολουθούν να ονομάζουν το χύμα τσίπουρο με το παραδοσιακό όνομά του, αντί «προϊόντων απόσταξης διημέρων», όπως το κυβερνητικό έγγραφο απαιτεί, αλλά κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα. Στη συνάντηση με τον υπουργό Μάκη Βορίδη παρέστησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρ. Μαρούδας και τα μέλη κ. Γ. Κουκούτσης, Αλ. Λαχανάς, Σωκρ. Αλειφτήρας και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στ. Τσικριτζής, όπως και ο γ.γ. του Υπουργείου Γ. Στρατάκος.
Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass