Πλατεία... διχόνοιας στον Τύρναβο

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ -ΙΩΑΝ. ΚΟΚΟΥΡΑΣ: ΧΑΘΗΚΑΝ 400.000 ΕΥΡΩ *ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ, ΗΡΘΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 21:08

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Καταψηφίστηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου για την αναμόρφωση της

Κεντρικής πλατείας στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Ι. Κόκουρα να μιλά για «μικρόψυχη πολιτική της αντιπολίτευσης», ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, παρότι δεν είναι αρνητικές στην ιδέα, κατηγορούν τη δημοτική αρχή για απουσία έγκαιρης ενημέρωσης, ενώ μιλούν και γι’ άλλες προτεραιότητες...
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Τυρνάβου, αφού σημειώνει ότι «το θέμα για τη δημοτική αρχή δεν έχει λήξει», αναφέρει στη δήλωσή του: «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί σημαντικά έργα για τον Δήμο Τυρνάβου, όπως το Open Mall και η Αστική Ανάπλαση του Αμπελώνα. Σήμερα όμως το κακό τρίτωσε για τον Τύρναβο, καθώς καταψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για την αναμόρφωση της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου. Αποδεικνύεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όλοι όσοι κόπτονται για το καλό του Δήμου, της τοπικής οικονομίας και του εμπορικού κόσμου, υποκρίνονται και μόνο καταστροφή φέρνουν. Οι πλατείες είναι σημείο συνάντησης, επαφής, όσμωσης, ιδίως στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Αυτήν την ανανέωση επιδιώκουμε ως δημοτική αρχή Τυρνάβου πρώτα απ’ όλα για τους δημότες μας και φυσικά για τον εμπορικό κόσμο. Έχει γίνει μια σοβαρότατη δουλειά, η οποία θα αλλάξει και θα εκσυγχρονίσει την πόλη μας για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, οι παρατάξεις αρνήθηκαν μια πρόταση που θα έφερνε στην περιοχή μας πάνω από 400.000 ευρώ. Ουσιαστικά τα λεφτά αυτά χάθηκαν για τον τόπο μας».

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ
 Η παράταξη «Δράση Πολιτών» του κ. Στέλιου Ροντούλη θεωρεί ότι στην παρούσα φάση το θέμα της Κεντρικής πλατείας μπορεί να περιμένει. Ο κ. Ροντούλης θεωρεί «ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι το θέμα αυτό εισάγεται εκτάκτως σε μια διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου. Σίγουρα, θα έπρεπε να υπάρχει ένας καλύτερος προγραμματισμός των πραγμάτων, αντίστοιχος άλλωστε της σοβαρότητας του θέματος. Πιστεύουμε ότι προτεραιότητα για τον Δήμο μας πρέπει να είναι η βόρεια ή η νότια παράκαμψη και ύστερα η πλατεία. Εξάλλου, πρόσφατα ατυχήματα που συνέβησαν στον Τύρναβο υποστηρίζουν αναντίλεκτα την ορθότητα της θέσης μας».

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΜΕΡ ΑΜΑΡΙ
Υπέρ της αναμόρφωσης της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου είναι η παράταξη του Σάμερ-Αθανασίου Αμάρι. «Φυσικά και θέλουμε να γίνει η αναμόρφωση της πλατείας, διότι δεν είμαστε της τακτικής να χάνονται χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο». Αλλά ο κ. Αμάρι σημειώνει: «Ωστόσο δεν μπορούμε να συναινέσουμε για την εν λόγω μελέτη, που παρεμπιπτόντως ενημερωθήκαμε ακριβώς μία μέρα πριν την ψήφισή της. Δεν κληθήκαμε για διαβούλευση κανένας φορέας, κανένας επαγγελματίας, καμία παράταξη, για να υποβάλουν τις προτάσεις τους. Πρόκειται για μία μελέτη, η οποία δεν περιλαμβάνει συνολικά την αναμόρφωση του κέντρου της πόλης (της πλατείας, των παρακείμενων σε αυτή δρόμους, των διατηρητέων κτιρίων) σε συνδυασμό με τις αλλαγές που θα επιφέρει η μελέτη της παράκαμψης. Πρόκειται για μία μελέτη που στερείται οράματος, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική για τον Δήμο και τους επαγγελματίες του, απλά και μόνο για να γίνει ένα έργο».Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΡΧΩΣΗ
Τη διαφωνία της για ένα σοβαρό θέμα όπως είναι η αναμόρφωση της Κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου εξέφρασε και η παράταξη του πρ. δημάρχου κ. Π. Σαρχώση. «Μια παρέμβαση που δεν μπορεί να γίνει με συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης διαβούλευση και η απόφαση του Τ.Σ. Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται ενημέρωση την προηγουμένη μέσω τηλεφώνου».
 Ο κ. Σαρχώσης σημειώνει επίσης: «Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά το μέλλον της πόλης να παίρνονται αποφάσεις με Π.Ν.Π. Έχουμε εκφράσει ότι οποιαδήποτε επέμβαση στο κέντρο της πόλης έχει να κάνει συνολικά με τον αποχαρακτηρισμό της Π.Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης με την ολοκλήρωση της ΒΔ παράκαμψης του Τυρνάβου».

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Αντιδράσεις παρά τη θετική ψήφο, υπήρξαν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη. Ο κ. Χατζηκράχτης μιλά για προχειρότητα σημειώνοντας: «Έχοντας περάσει 20 χρόνια από τα δημοτικά έδρανα, πρώτη φορά συναντώ τέτοια συμπεριφορά δημοτικής αρχής να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο και μάλιστα σε συνεδρίαση διά περιφοράς, για ένα έργο που αφορά τον δήμο και την πόλη του Τυρνάβου, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία. Κατ’ αρχήν ψηφίζουμε υπέρ της έγκρισης της μελέτης του εν λόγω έργου, αποκλειστικά και μόνο για να μην χαθούν τα κονδύλια. Κατά δεύτερον θεωρούμε ότι είναι ένα έργο όχι άμεσης προτεραιότητας για όλο τον Δήμο».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass