Οκτώ ράμπες για ΑμεΑ στα παράλια του Δήμου Τεμπών

Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2020 15:17
«Διευκολύνουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαύσουν τα γαλάζια νερά  των παραλιών του Δήμου Τεμπών»,  δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Νικολάου «Διευκολύνουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να απολαύσουν τα γαλάζια νερά των παραλιών του Δήμου Τεμπών», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Γ. Νικολάου

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τουλάχιστον οκτώ ειδικές ράμπες λειτουργούν στα παράλια του Δήμου Τεμπών για τα άτομα με αναπηρία, ώστε και αυτοί οι πολίτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς προβλήματα. Να μπορούν δηλαδή

απρόσκοπτα να φτάνουν μέχρι εκεί όπου σκάει το κύμα.
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν οκτώ ράμπες ΑμεΑ και αναμένονται άμεσα και άλλες και συγκεκριμένα 4 ράμπες στην παραλία Μεσαγγάλων, 3 στην παραλία Καστρί – Λουτρό και 1 ράμπα στην παραλία Κουλούρας.
Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι απορριμμάτων και χημικές τουαλέτες στις παραλίες.
Σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν και ειδικά αμαξίδια του Δήμου για να μεταφέρουν τους συγκεκριμένους πολίτες απρόσκοπτα μπροστά στη θάλασσα. Για την καλύτερη χρήση των αμαξιδίων αυτών τοποθετήθηκαν ειδικοί τεχνικοί τάπητες, οι οποίοι δεν καλύπτονται από την άμμο.
Παράλληλα, τοποθετήθηκαν ξύλινοι διάδρομοι ώστε οι πολίτες που έχουν δικά τους αμαξίδια επίσης να μπορούν φτάσουν απρόσκοπτα μπροστά στο κύμα. Ακόμα μπήκαν και ντουζιέρες.
Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τοποθέτησης κυλιόμενων ραμπών προς την παραλία για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση των ατόμων που έχουν κινητικά προβλήματα.
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις του Δήμου Τεμπών τόνισε: «Τους προηγούμενους μήνες βιώσαμε, λόγω της πανδημίας, δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις και τηρώντας τις προσταγές του κράτους για προφύλαξη από τον κορονοϊό, μέχρι τώρα η χώρα μας είχε λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις στον πληθυσμό. Ως Δήμος Τεμπών, τώρα, την καλοκαιρινή περίοδο επιθυμούμε όλοι οι επισκέπτες τουρίστες, ντόπιοι και ξένοι να απολαύσουν τις υπέροχες πεντακάθαρες παραλίες μας, βραβευμένες με τρεις Γαλάζιες Σημαίες. Σ’ αυτή όμως την προσπάθεια έχουμε την ευθύνη και την ευαισθησία να διευκολύνουμε να απολαύσουν και τα άτομα με ειδικές ανάγκες τα γαλάζια νερά των παραλιών του Δήμου Τεμπών, παραλία Αιγάνης, Μεσάγγαλα, Καστρί – Λουτρό και Κουλούρα. Να απολαύσουν ένα όμορφο καλοκαίρι χωρίς περιορισμούς και βάζοντας στην άκρη διάφορα «αναχώματα» που τους απαγορεύουν να φτάσουν άνετα στις παραλίες μας. Τώρα έχουν όλοι ίσα δικαιώματα για όμορφες διακοπές στον τόπο μας».
Τέλος πολύ σημαντική είναι η λειτουργία του Ιατρείου της παραλίας Αιγάνης, το οποίο δίνει μια επιπρόσθετη ασφάλεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass