«Γονατίζουν» τα παράλια οι διακοπές ρεύματος

Οργή για τις πολύωρες και εκτεταμένες βλάβες -Χάθηκε ένα ακόμη Σαββατοκύριακο δουλειάς, τεράστιες οι ζημιές σε εξοπλισμό και προμήθειες -Δήμος Αγιάς, επαγγελματίες, κάτοικοι και φορείς ετοιμάζονται να κάνουν αγωγή στον ΔΕΔΔΗΕ -Τι λέει η επιχείρηση

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 21:05

Της Νατάσας Πολυγένη Φωτ: Κ. Τσάντζος

Αλλο ένα μαρτυρικό Σαββατοκύριακο πέρασαν οι επιχειρηματίες των παραλίων

του Δήμου Αγιάς, οι κάτοικοι αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες, αφού οι πολύωρες διακοπές ρεύματος συνεχίστηκαν, τινάζοντας στον αέρα κάθε προσπάθεια που γίνεται για να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή μετά την καραντίνα του κορονοϊού. Οι επιχειρηματίες σε Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Κόκκινο Νερό, απεγνωσμένοι και οργισμένοι, αφού για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο δεν μπορούσαν να δουλέψουν, ενώ τα παράλια κατακλύστηκαν από κόσμο, κάνουν λόγο για εμπαιγμό αφού στις επανειλημμένες οχλήσεις τους στον ΔΕΔΔΗΕ καμία απόκριση δεν βρήκαν και κανείς δεν τους έδωσε μια επίσημη εξήγηση.
Η «ΕτΔ» χθες το πρωί βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με επιχειρηματίες που κάνουν λόγο για ζημιές χιλιάδων ευρώ από ψυγεία που χαλάνε και εμπόρευμα που αναγκάζονται να πετάξουν.
Ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Νίκος Ντάγκας δεν κρύβει την οργή του. «Αυτή η κατάσταση μας έχει διαλύσει όλους. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Πρόκειται για κοροϊδία με τεράστιο αντίκτυπο. Ξεκινήσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με το μπλακ αουτ. Μας είπαν μια αστεία δικαιολογία για έναν φοίνικα, αλλά το κακό δεν σταμάτησε εκεί.
Όλη η εβδομάδα συνεχίστηκε με συνεχόμενες αυξομειώσεις στις τάσεις μέχρι την περασμένη Πέμπτη, οπότε έγινε προγραμματισμένη διακοπή για να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο δίκτυο. Φθάσαμε προχθές Σάββατο, όταν και πάλι τα παράλια βυθίστηκαν στο σκοτάδι από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα. Κυριακή μία από τα ίδια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, το ρεύμα επανήλθε στις 11.30 π.μ. για να ξανακοπεί στις 2.30 το μεσημέρι, δηλαδή σε ώρα αιχμής όπου οι επιχειρηματίες περίμεναν να δουλέψουν.
Η ζημιά είναι μεγάλη στον εξοπλισμό που καταστράφηκε από τις αυξομειώσεις στην τάση και τις διακοπές ενώ ταλαιπωρούνται απίστευτα κάτοικοι και επισκέπτες. Με τον δήμαρχο προσπαθήσαμε επί ώρες να επικοινωνήσουμε με τον ΔΕΔΔΗΕ σε κάθε τηλέφωνο που είχαμε και κανείς δεν απάντησε ποτέ για να μας δώσει μια εξήγηση. Θα κινηθούμε νομικά, θα κάνουμε αγωγή, δεν πάει άλλο» είπε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ χθες το βράδυ επαγγελματίες, κάτοικοι και φορείς της περιοχής είχαν συνάντηση προκειμένου να δρομολογήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και μάλιστα σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα της Εισαγγελίας, ενώ θα επιδιώξουν και συνάντηση με τον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ.

Ελληνικό στο γκαζάκι... και φραπέ στο σέικερ
Με τις θερμοκρασίες σκαρφαλωμένες στα ύψη, τα παράλια να βουλιάζουν από κόσμο αλλά οι επαγγελματίες να μην μπορούν να δουλέψουν λόγω διακοπής ρεύματος για δεύτερο Σαββατοκύριακο, η οργή ξεχείλισε. Ο Στέφανος Τσαλαβούρας, υπάλληλος σε beach bar στην Κουτσουπιά, λέει «Μας γονάτισε αυτή η ιστορία. Μόνο ο Αγιόκαμπος και το μισό Κόκκινο Νερό έχει ρεύμα. Οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Φτιάχνουμε ελληνικό στο γκαζάκι, φραπέ στο σέικερ ενώ νερά, μπίρες και αναψυκτικά έχουν αρχίσει να ζεσταίνονται. Οι ταβέρνες κάνανε προετοιμασία και δεν μπορούν να δουλέψουν. Είναι καταστροφή. Υπάρχει κίνηση, ο κόσμος δείχνει κατανόηση αλλά δεν μπορούμε να δουλέψουμε».
Εξοργισμένος με την κατάσταση και ο Κώστας Καμπίσιος, ιδιοκτήτης του «Sunset» στη Σωτηρίτσα. «Παλεύουμε μια εβδομάδα τώρα με το ρεύμα. Δεν πάει άλλο. Πολλοί μετρούν ζημιές σε ψυγεία και εξοπλισμό. Πετάμε πράγματα και ενώ η κίνηση είναι αυξημένη δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Έχουμε σπάσει τα τηλέφωνα στη ΔΕΗ και κανείς δεν εμφανίζεται να μας δώσει μια εξήγηση. Προσπαθούμε να συνέλθουμε μετά τον κορονοϊό και να σταθούμε στα πόδια μας και αυτό που συμβαίνει είναι εφιαλτικό» αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο Θέμης Γκαραβέλης είναι υπεύθυνος της ταβέρνας «Σκιαθάς» στον Αγιόκαμπο. Ανήκει στους τυχερούς θα μπορούσε να πει κάποιος, καθώς η επιχείρησή του βρίσκεται στην πλευρά που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με διακοπή ρεύματος, όμως θλίβεται για τους συναδέλφους του. «Αυτό είναι καταστροφή. Τώρα έχουμε ξεκινήσει σιγά-σιγά να δουλεύουμε. Ακόμη τις καθημερινές μέρες δεν τις έχουμε. Όλοι το Σαββατοκύριακο περιμένουμε για να δουλέψουμε. Προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να εφαρμόζουμε στο ακέραιο τα μέτρα για τον κορονοϊό ώστε να μπορέσουμε κάτι να σώσουμε από το καλοκαίρι. Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό και διαλύει τους κόπους και τις ελπίδες των επαγγελματιών. Εμείς δεν δουλεύουμε με τουρισμό αλλά με ντόπιους. Μας τιμούν και τους τιμούμε κατέληξε.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΔΔΗΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ με διευκρινίσεις για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στον Δήμο Αγιάς χθες το μεσημέρι (περίπου στις 3), στην οποία όμως κάνει λόγο για μεμονωμένες βλάβες στο Δίκτυο και κάνει αναφορά μόνο στη διακοπή ρεύματος του Σαββάτου και όχι και της Κυριακής που ήταν επαναλαμβανόμενες. Χαρακτηριστικά σημειώνεται στην ανακοίνωση «Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάστηκαν στην παραλιακή περιοχή του Δήμου Αγιάς τις τελευταίες ημέρες, διευκρινίζει ότι πρόκειται για μεμονωμένες βλάβες που προέκυψαν στο Δίκτυο. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, αμέσως μετά την πρώτη διακοπή που προέκυψε το Σάββατο 20 Ιουνίου, προχώρησαν στην επιθεώρηση του Δικτύου, εντοπίζοντας το πρόβλημα που προκλήθηκε από την πτώση κλαδιών και δέντρων σε αγωγούς λόγω κακοκαιρίας. Χθες, Σάββατο 27 Ιουνίου και περί τις 19.00, παρουσιάστηκε βλάβη σε γραμμή Μέσης Τάσης που ηλεκτροδοτεί την περιοχή. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κινητοποιήθηκαν άμεσα και ενισχύθηκαν με τεχνικό προσωπικό και από άλλες περιοχές, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση. Μέχρι αυτή την ώρα έχει επανηλεκτροδοτηθεί σχεδόν το σύνολο της περιοχής, εκτός από τους οικισμούς Κουτσουπιά και Κόκκινο Νερό. Οι εργασίες και η λεπτομερής επιθεώρηση του Δικτύου συνεχίζονται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση της περιοχής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass