Μείωση δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ - Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2020 15:30

Ξεκίνησε προχθές η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον Δήμο Ελασσόνας για την ένταξη στο πρόγραμμα ελάφρυνσης των ευπαθών ομάδων με μειώσεις δημοτικών τελών.


Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις για μείωση των δημοτικών τελών, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 97/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Έγκριση δέσμης μέτρων για την ελάφρυνση των κατοίκων και των επιχειρήσεων ενόψει των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης», μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους από 1/7/2020 έως 31/7/2020, προσκομίζοντας τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας «Οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη αφορούν την καθαριότητα και τον οδοφωτισμό που πληρώνουν οι δημότες στο λογαριασμό ρεύματος. Η ελάφρυνση είναι σημαντική για πολλά νοικοκυριά που πλήττονται από την ύφεση και την ανεργία. Στηρίζουμε τις ευπαθείς ομάδες και αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν για αυτές».
Οι μειώσεις για κάθε κατηγορία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
1. Άτομα με Αναπηρία
- Μείωση σε ποσοστό 30% των δημοτικών τελών του έτους 2020 σε άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία από 67% έως και 80%.
- Μείωση σε ποσοστό 50% σε άτομα με πιστοποιημένη αναπηρία άνω του 80% έως 100%, για την κύρια κατοικία και εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού 22.000 ευρώ.
2. Πολύτεκνες οικογένειες
Μείωση των δημοτικών τελών του έτους 2020 για την πρώτη κατοικία ως εξής:
* Πολύτεκνες οικογένειες με 1 προστατευόμενο τέκνο, σε ποσοστό 20%
* Πολύτεκνες οικογένειες με 2 προστατευόμενα τέκνα, σε ποσοστό 30%
* Πολύτεκνες οικογένειες με 3 προστατευόμενα τέκνα, σε ποσοστό 40%
* Πολύτεκνες οικογένειες με 4 προστατευόμενα τέκνα και άνω, σε ποσοστό 50%,
εφόσον έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 22.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 € για κάθε τέκνο πέραν του τετάρτου.
3. Τρίτεκνες οικογένειες
Μείωση σε ποσοστό 30% των δημοτικών τελών έτους 2020 για την κύρια κατοικία τρίτεκνων οικογενειών με τρία (3) προστατευόμενα τέκνα, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 22.000 €.
4. Μονογονεϊκές οικογένειες
Μείωση σε ποσοστό 25% των δημοτικών τελών έτους 2020 για την πρώτη κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών, με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης οικονομικό έτος, μικρότερο του ποσού των 14.000 €.
Μονογονεϊκές οικογένειες νοούνται όσες αποτελούνται από έναν γονιό (διαζευγμένο με γονική μέριμνα, χωρίς γάμο με γονική μέριμνα ή σε κατάσταση χηρείας) και ένα τουλάχιστον ανήλικο παιδί ή ενήλικο μέχρι 25 ετών που να σπουδάζει σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
5. Άποροι
Μείωση σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών έτους 2020 για την πρώτη κατοικία των απόρων (ελάχιστο ετήσιο οικογενειακό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο έτος έως και 6.000 ευρώ.)
6. Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια άνεργους
Μείωση σε ποσοστό 50% των δημοτικών τελών έτους 2020 για την πρώτη κατοικία για οικογένειες των οποίων οι 2 σύζυγοι είναι μακροχρόνια άνεργοι κατά την κείμενη νομοθεσία, για διάστημα δώδεκα μηνών και άνω, και είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο των 6.000 €.
7. Νέοι επιτηδευματίες
Μείωση σε ποσοστό 20% των δημοτικών τελών έτους 2020 για την επαγγελματική στέγη νέων επιτηδευματιών που ξεκίνησαν για πρώτη φορά τη δραστηριότητά τους εντός των ετών 2019-2020 (ήπια επαγγελµατική δραστηριότητα εκτός καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) έως 30 χρονών και εφόσον η έδρα της επιχείρησής τους δεν είναι ταυτόχρονα και κατοικία.Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 2493350245 ( κ. Ευθαλία Γκόλτσιου).
Η κατάθεση των αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων θα γίνεται είτε αυτοπροσώπως στο γραφείο πρωτοκόλλου του Δήμου Ελασσόνας (Δημαρχείο Ελασσόνας, 1ος όροφος) ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Δημαρχείο Ελασσόνας - 6ης Οκτωβρίου 57 - Τ.Κ.:40200

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass