Γλίτωσε τα χειρότερα η Συκέα Ελασσόνας

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ * ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ *ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2020 21:54

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μια φωτιά που ξεκίνησε… από το πουθενά χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στην είσοδο της Συκέας Ελασσόνας, πήρε επικίνδυνες και απρόβλεπτες διαστάσεις (…σε συνδυασμό και με τον ισχυρό άνεμο που έπνεε), αλλά ευτυχώς η άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση των αρχών και η επέμβαση μεγάλης Πυροσβεστικής δύναμης από την Ελασσόνα και τη Λάρισα, με τη συνδρομή μηχανημάτων του Δήμου Ελασσόνας και ιδιωτών αλλά και εθελοντών κατάφερε να την περιορίσει και να την σβήσει.
Το σημείο που ξέσπασε η «περίεργη» φωτιά βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, στο παλαιό σφαγείο, κοντά στο ρέμα που οδηγεί στο ποτάμι.
Οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλη έκταση με χαμηλή βλάστηση, θάμνους και σιτοκαλαμιές, ενώ από τις φλόγες δεν γλίτωσαν και πολλά πλατάνια και άλλα δέντρα.
Εξαιτίας του ισχυρού ανέμου που έπνεε εκείνη την ώρα στην περιοχή, η φωτιά «απλώθηκε» γρήγορα και οι φλόγες άρχισαν να περιζώνουν επικίνδυνα τη Συκέα και να πλησιάζουν στα πρώτα σπίτια του χωριού. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο ουρανός της Συκέας και της ευρύτερης περιοχής σκοτείνιασε, ενώ πυροσβέστες, πολίτες, εθελοντές και αρκετά μηχανήματα του Δήμου και ιδιωτών έδιναν τη δική τους μάχη για αρκετή ώρα.
Μάλιστα, κάποια στιγμή μεταξύ των φορέων συζητήθηκε και το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.
Στο σημείο, στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 12 και πλέον άνδρες, ενώ για την επιπλέον ενίσχυση έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, της 8ης ΕΜΑΚ και πεζοπόρο τμήμα πυροσβεστών.
Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, το Α.Τ. Ελασσόνας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με αντιδημάρχους, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκέας Δημ. Φωτίου, κοινοτικοί σύμβουλοι, κ.ά.
Παρών και ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας Ζήσης Μπρούζας.
Άμεσα τα αντανακλαστικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας που με τους αιρετούς και τα υπηρεσιακά της στελέχη είναι παρούσα σε κάθε σημαντικό συμβάν.
Στη φωτιά που ξέσπασε έξω από τη Συκέα Ελασσόνας βρέθηκαν για να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Καραλής.
Πάντως, δεν περνά απαρατήρητο, πως κάτοικοι της Συκέας και ο πρόεδρος της Δ. Φωτίου κάνουν λόγο για εμπρησμό, αφού όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν στην «Ε», «η χθεσινή πυρκαγιά είναι κάτι που επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά», ζητώντας από τις αρχές να επέμβουν.
* Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Κίμων Τσούρης δήλωσε: «Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Συκέα Ελασσόνας, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Πυροσβεστική Ελασσόνας, την Αστυνομία, του εθελοντές του χωριού και τον Δήμο Ελασσόνας για την άμεση ανταπόκριση και την τελική κατάσβεση της φωτιάς, που για ελάχιστα μέτρα δεν μπήκε στο χωριό».
Επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκέας κ. Δημήτρης Φωτίου σημείωσε: «Πολλές ευχαριστίες στις Πυροσβεστικές δυνάμεις και σε όσους πάλεψαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Αίσχος, με αυτό που συμβαίνει στο χωριό μας, στη Συκέα. Θα μιλήσω ανοιχτά για εμπρησμό! Είναι κάτι που συμβαίνει για πολλοστή φορά και ο πυρομανής πρέπει να τιμωρηθεί…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass