«Να ανοίξει το Κηποθέατρο»

Ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 17:00

Τη λειτουργία του ανοιχτού θεάτρου στο Αλκαζάρ (Κηποθέατρο), ζητά η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Λάρισας καθώς επίσης και «την άμεση χρηματοδότηση για το άνοιγμά του» προτείνοντας «να γίνει άμεσα μελέτη ώστε για να γίνουν τα καμαρίνια του λειτουργικά, με βάση τις προδιαγραφές».


Σε ανακοίνωση που υπογράφει το μέλος του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου και μέλος της παράταξης Κατερίνα Γκρίμπα, σημειώνονται μεταξύ άλλων:
«Στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού πανελλαδικά, αλλά και στην πόλη μας, έρχεται να προστεθεί με ευθύνη της δημοτικής αρχής Καλογιάννη η απόφαση να μην ανοίξει το Κηποθέατρο στη Λάρισα για το καλοκαίρι του 2020.
Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Θεσσαλικού Θεάτρου ευθυγραμμισμένη πλήρως με τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και επικαλούμενη την ασφάλεια των καλλιτεχνών και θεατών, πρότεινε τη μη λειτουργία του θεάτρου σε συμπόρευση με τη Δημοτική Αρχή και το Υπουργείο Πολιτισμού.
Και μπορεί η δημοτική αρχή Λάρισας να επικαλείται «τα ψίχουλα» που δόθηκαν, σε συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό καλλιτεχνών και σχημάτων, ως απόδειξη στήριξης των καλλιτεχνών, όμως δεν μπορεί να κρύψει την αδιαφορία και την απαξίωση στους ανθρώπους του Πολιτισμού με αυτή την απόφαση.
Γιατί θεωρεί κόστος την ασφάλεια των καλλιτεχνών, των τεχνικών, των εργαζομένων στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία του λαού της πόλης. Όπως και τη λειτουργία του θεάτρου στο Κηποθέατρο ως “οικονομική επιβάρυνση”.
Γι’ αυτό δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων ώστε να γίνουν ανθρώπινοι και σύγχρονοι, ανεξάρτητα από την πανδημία και τις προσταγές των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Το Κηποθέατρο να δίνεται δωρεάν σε μικρές παραγωγές και τοπικούς καλλιτέχνες, στηρίζοντας και με αυτό τον τρόπο τον κλάδο που πλήττεται. Με ευθύνη του Δήμου και τη γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο να καλύπτονται τα έξοδα για την υγεία και ασφάλεια των καλλιτεχνών και του λαού της πόλη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass