Η απόφαση για την απόσταξη κρίσης στο κρασί

ΕΚΔΟΘΗΚΕ Η Κ.Υ.Α., ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2020 15:08

Με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την υλοποίηση

του μέτρου της απόσταξης κρίσης, προϋπολογισμού 25.000.000€ εξεδόθη η σχετική ΚΥΑ. Η απόφαση προβλέπει κατάθεση αιτημάτων στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στο υπομενού «Απόσταξη» από 6 Ιουλίου 2020 έως 12 Ιουλίου 2020.
Στην απόφαση προβλέπονται η μοριοδότηση του κριτηρίου ύψος παραγωγής οίνου, του κριτηρίου αποθεμάτων οίνου και του κριτηρίου σχετικού ποσοστού παραγωγής αποθεμάτων.

Καθορίζονται οι ποσοτικοί στόχοι του προγράμματος, που είναι η απόσταξη οίνων χωρίς ΓΕ 70%, οίνοι με ΓΕ 20% και γλυκείς οίνοι 10%. Οι τιμές απόσταξης μεταβάλλονται κατά 0,04 € για τους λευκούς οίνους χωρίς ΓΕ και ξεκινούν από 0,40 €/lt για αλκοολικό τίτλο 10% vol. και για τους ερυθρούς χωρίς ΓΕ από 0,42 €/lt για αλκοολικό τίτλο 10% vol και αυξάνονται κατά 0,042 € ανά % vol. Οι λευκοί οίνοι με ΠΓΕ αποζημιώνονται με 0,57 €/lt, ενώ οι ερυθροί με 0,59 €/lt. Οι οίνοι με ΠΟΠ αποζημιώνονται με 0,75 €/lt και οι γλυκείς οίνοι με 1,10 €/lt. Καλύπτεται επίσης το κόστος των μεταφορικών του οίνου σε οινοπνευματοποιείο β’ κατηγορίας. Τέλος προβλέπεται ότι η ποσότητα ανά ΑΦΜ δεν μπορεί να υπερβεί τους 1.200 τόνους.
Αναφορικά με το Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού θα αποφασίσει σήμερα τη συμμετοχή του ή όχι στο πρόγραμμα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1