Νέοι Πόροι χωρίς τουρίστες, «άποροι» οι επαγγελματίες

ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ «ΣΩΖΕΙ» Η ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 21:30

Περισσότερες από 10.000 κλίνες είναι αδειανές σε έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό όπως είναι οι Νέοι Πόροι Πιερίας, μόλις μισή ώρα διαδρομή από τη Λάρισα. Τα τελευταία πολλά χρόνια ο τουρισμός και η καλοκαιρινή δραστηριότητα στους Νέους Πόρους στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στους Βαλκάνιους τουρίστες, κυρίως Σέρβους και από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και από την Ουγγαρία, οι οποίοι για να έρθουν στην Ελλάδα έπρεπε να διασχίσουν οδικά τις δύο χώρες που προαναφέρθηκαν.


Φέτος λόγω του κορονοϊού τα σύνορα έκλεισαν στους Ευζώνους με αποτέλεσμα καθημερινά το τελευταίο διάστημα να γίνονται ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της περιοχής.
Κύρια πηγή των τουριστών η Σερβία, οι ταξιδιώτες της οποίας προσπαθούν να έλθουν στην Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας διανύοντας πολλά περισσότερα χιλιόμετρα. Αλλά κι όταν φτάνουν στον Προμαχώνα, στα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας πάλι δεν τους επιτρέπεται η είσοδος. Ενώ όσοι πέρασαν προτιμούν τις κοντινότερες παραλίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης γιατί οι Νέοι Πόροι είναι από εκεί μακριά.ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Η «Ε» βρέθηκε χθες στους Νέους Πόρους όπου η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Σε μια τεράστια χρυσαφένια παραλία, με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά κυριολεκτικά δεν υπάρχει ψυχή.
Μιλήσαμε με την πρόεδρο της Κοινότητας των Νέων Πόρων κ. Μαίρη Μπουζιώτα, η οποία αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο παράλιος οικισμός με τις συνεχείς ακυρώσεις τουριστών από τα Βαλκάνια. Μία απουσία η οποία, όπως λέει, δεν έχει να κάνει μόνο με τα χιλιάδες αδειανά δωμάτια, αλλά με όλα τα καταστήματα, τα οποία χρόνια τώρα συντηρούνται από τον τουρισμό, από τα περίπτερα και τα μίνι και σούπερ μάρκετ, μέχρι τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, τις καφετέριες και τα μπαρ.
Η κ. Μπουζιώτα σημειώνει επίσης ότι: «Δεν χάνουμε απλά μια χρονιά φέτος, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δουλέψαμε καλά. Αντίθετα μια δεκαετία βιώνουμε οικονομική κρίση και τα εισοδήματα είναι χαμηλά και φέτος μηδενικά. Είμαστε άποροι πλέον στους Ν. Πόρους. Τα χειρότερα θα έρθουν αργότερα το φθινόπωρο και τον χειμώνα, αφού οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν θα έχουν να πληρώσουν το ηλεκτρικό ρεύμα και ενώ θα γλιτώσουμε από τον κορονοϊό, λόγω έλλειψης θέρμανσης θα αρρωστήσουμε από πνευμονία. Για τον λόγο αυτό καλό είναι η πολιτεία, το επίσημο κράτος, να βρει λύση και τρόπους να μας στηρίξει οικονομικά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη χρονιά με αξιοπρέπεια».ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Δύσκολα τα πράγματα λόγω κορονοϊού και στον Πλαταμώνα, σαφέστατα όμως καλύτερα από τους Νέους Πόρους. Και αυτό γιατί ναι μεν ο Πλαταμώνας είναι σε πανελλαδικό και βαλκανικό επίπεδο ένας καλός προορισμός, ωστόσο δεν διαθέτει τις χιλιάδες κλίνες που έχουν οι Νέοι Πόροι.
Πάνω από 40 χρόνια επιχειρηματίας στην εστίαση και την ενοικίαση κλινών ο κ. Τάκης Γαλάνης, ο οποίος κάνει και εκείνος αναφορά στη μείωση των τουριστών στον Πλαταμώνα, από τα Βαλκάνια.
Το πρόβλημα λέει ο κ. Γαλάνης είναι ενιαίο για όλα τα παράλια της Πιερίας, τα οποία στηρίζονται στον τουρισμό από τις βαλκανικές χώρες των οποίων οι τουρίστες δεν μπορούν να έρθουν λόγω απαγορεύσεων.
Και κ. Τάκης Γαλάνης καταλήγει: «Ωστόσο ο Πλαταμώνας θα επιβιώσει και μέσα από αυτή την πανδημία που έλαχε. Και θα επιβιώσει γιατί ο Πλαταμώνας, κυρίως, στηρίζεται στους Λαρισαίους οι οποίοι πάντα έρχονταν, έρχονται και θα έρχονται και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Ρεπορτάζ: Κώστας Τσόλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass