Μετεγκαταστάθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο στο Ευύδριο Φαρσάλων

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2020 15:04
Αποψη εξωτερικών εργασιών  αρμολογήματος του κτιρίου  της Αρχαιολογικής Συλλογής  στα Φάρσαλα Αποψη εξωτερικών εργασιών αρμολογήματος του κτιρίου της Αρχαιολογικής Συλλογής στα Φάρσαλα

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Μεταφέρθηκε την περασμένη Παρασκευή το πυροσβεστικό κλιμάκιο

Φαρσάλων, στον πρ. αναπτυξιακό σύνδεσμο του Μικρού Ευυδρίου Φαρσάλων, ελευθερώνοντας το εσωτερικό του κτιρίου που στεγαζόταν μέχρι τώρα - κτίριο επί της οδού Καναδά (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο) - στο οποίο έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εξωτερικές εργασίες αρμολογήματος στο μεγαλύτερο μέρος αυτού.
Τώρα γίνονται εργασίες στο εσωτερικό του με στόχο την επανάχρησή του και τη δημιουργία Μουσειακού χώρου Αρχαιολογικής Συλλογής των Φαρσάλων. Η διαδικασία της μετεγκατάστασης προέκυψε έπειτα από πολλές συσκέψεις - από την προηγούμενη δημοτική αρχή έως την τωρινή - μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και των εκπροσώπων της Πυροσβεστικής και του Δήμου, για την εξεύρεση προσωρινής λύσης, έως ότου ολοκληρωθεί το νέο υπερσύγχρονο κτίριο που θα στεγάσει το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Φαρσάλων, και θα βρίσκεται πλησίον 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Φαρσάλων σε ιδιόκτητο οικόπεδο του δήμου, κοντά στον περιφερειακή οδό των Φαρσάλων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν σταλεί προς έγκριση τα τεύχη δημοπράτησης του νέου κτιρίου προς την αρμόδια υπηρεσία. Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Φαρσάλων ανήκει διοικητικά στον Α’ Σταθμό Λάρισας και υπηρετούν περίπου 19 πυροσβέστες (μόνιμοι και πενταετούς υποχρέωσης), οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες της επαρχίας Φαρσάλων. Το Ευύδριο Φαρσάλων απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από τα Φάρσαλα και αποτελεί την έδρα του πρώην Δήμου Ενιπέα. Γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο του Καλλικρατικού Δήμου Φαρσάλων, ενώ τα πυροσβεστικά οχήματα θα προσεγγίζουν την πόλη, σε περίπου 10 λεπτά από την ώρα που θα λάβουν κλήση για κάποιο περιστατικό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass