ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Παρέλαβε 320 κάδους απορριμμάτων

Η χρήση τους θα συμβάλει σημαντικά στην καλύτερη καθαριότητα του Δήμου, λέει στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Γ. Νικολάου

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2020 21:40
Από την παραλαβή των 320 κάδων στον Δήμο Τεμπών Από την παραλαβή των 320 κάδων στον Δήμο Τεμπών

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Ολοκληρώθηκε η παραλαβή συνολικά 320 πράσινων κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Τεμπών. Το κόστος καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους και άμεσα οι κάδοι αυτοί θα διανεμηθούν στα δημοτικά διαμερίσματα και τις Κοινότητες του Δήμου, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και έχουν ήδη καταγραφεί από την υπηρεσία Καθαριότητας. 

Αναλυτικότερα, από τους 320 κάδους οι 150 είναι χωρητικότητας απορριμμάτων 1.100 λίτρων, 70 κάδοι 660 λίτρων, ενώ παρελήφθησαν και 50 μικροί κάδοι για πλατείες χώρους αναψυχής κ.λπ. Το κόστος για τον Δήμο Τεμπών φτάνει τις 50.000 ευρώ. Επίσης, συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης και επανάχρησης που εντάχθηκε ο Δήμος Τεμπών σε ό,τι αφορά στη συγκέντρωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων, υποδημάτων, κλινοσκεπασμάτων, παιχνιδιών κ.ά. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στις κωμοπόλεις και τα χωριά του Δήμου και συγκεκριμένα σε Μακρυχώρι, Γόννους, Συκούριο, Πυργετό, Καλοχώρι, Ραψάνη, Αιγάνη και Μεσάγγαλα. Αλλά και το πρόγραμμα συλλογής παλαιών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Τα συγκεκριμένα υλικά τοποθετούνται σε κάδους στο Αμαξοστάσιο του Μακρυχωρίου, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται και ηλεκτρικές συσκευές στο Αμαξοστάσιο του Συκουρίου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Τεμπών κ. Γιώργο Νικολάου, η συλλογή αυτή γίνεται σε συγκεκριμένους χώρους σε συνεργασία και με ιδιωτική εταιρεία μετά από σύμφωνο συνεργασίας, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών. Πέραν της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των μεταχειρισμένων ειδών, πρωταρχικός σκοπός είναι η μείωση των αποβλήτων όπως και η αποφυγή επιβάρυνσης του ΧΥΤΑ και γενικότερα του περιβάλλοντος. Με τη συνεργασία αυτή επιτυγχάνεται επίσης η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση συνθηκών ζωής στους συνδημότες.  Επίσης, ο Δήμος Τεμπών συλλέγει στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και τους παλιούς λαμπτήρες του Δήμου και των ιδιωτών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Μιλώντας χθες στην «ΕτΔ» ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιώργος Νικολάου, σημειώνει ότι ο Δήμος Τεμπών θεωρεί αγαθό την καθαριότητα και προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα από τα σημαντικά βήματα είναι η αγορά από χρήματα του Δήμου αυτών των 320 κάδων. Παράλληλα, πυκνώνει και το σύστημα καθαριότητας με 30 νέους μπλε κάδους.  Ο κ. Νικολάου ευχαριστεί τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας στον Δήμο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δίνουν καθημερινά τον δικό του αγώνα, ώστε οι κωμοπόλεις και τα χωριά να είναι καθαρά και έχουν την εκτίμηση όλων μας». Τέλος, καλεί και τους συνδημότες να συμβάλουν στη διατήρηση της καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου. Και αν υπάρχουν περιπτώσεις που κάτι «ξεφεύγει», να ενημερώνει το τμήμα Καθαριότητας στο τηλεφωνικό νούμερο 2495-023.900.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass