Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα θέματα στο συμβούλιο και όχι στη δημοσιότητα…

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ 2ης ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 15:19

Στα θέματα που έθιξαν σε ανακοίνωσή τους σύμβουλοι της 2ης Κοινότητας, απαντά η δημοτική αρχή, καλώντας τους να τα θέτουν στο συμβούλιο και όχι να επιλέγουν τη δημοσιότητα…


Η απάντηση του γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων στους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας έχει ως εξής:
«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων και οι υπηρεσίες του Δήμου μας συνεχίζουν το έργο τους και την υλοποίηση του σχεδιασμού για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές στη Λάρισα. Παράλληλα, δίνουν καθημερινό αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, σε διάφορα επίπεδα και για διάφορα θέματα.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, παρά τη σημαντική έλλειψη προσωπικού, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλύσουν και να διευθετήσουν προβλήματα της καθημερινότητας.
Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε στην ίδρυση Γραφείου Πολιτών (τηλ. 2413-500.400, mail: grpoliton@larissa-dimos.gr) με το οποίο οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν άνετα και γρήγορα αναφέροντας πάσης φύσεως ζητήματα καθημερινότητας ευθύνης του Δήμου. Στη λειτουργία του Γραφείου Πολιτών εντάσσεται και η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Novoville, που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην καταγραφή, αξιολόγηση και δρομολόγηση αντιμετώπισης των προβλημάτων, όπου είναι εφικτό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα θέματα που αναφέρονται στην ανακοίνωση της μελών της 2ης Κοινότητας που προέρχονται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είτε έχει δρομολογηθεί η επίλυσή τους (π.χ. σήμανση σε δρόμους στη συνοικία των Αμπελοκήπων, επιδιορθώσεις στην πλατεία Αννα Φράνκ κ.ά.), είτε έχουν δοθεί ανάλογες απαντήσεις στα αρμόδια όργανα του Δήμου (π.χ. στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε πρόσφατη συνεδρίαση, εξηγήθηκε ότι είναι αδύνατη η εγκατάσταση υπόγειου συστήματος κάδων στην οδό Πανός, κοντά στη συμβολή με τη Φιλελλήλων, λόγω πυκνού υπόγειου δικτύου στο σημείο).
Άλλα θέματα όπως η κατάσταση της οδού Ογλ θα επιλυθούν στο πλαίσιο του μεγάλου έργου ανακατασκευής της οδού Νικηταρά, που αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του 2020.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι επισημάνσεις και οι αναφορές προβλημάτων συμβάλλουν στον έγκαιρο εντοπισμό, την αξιολόγηση και προσπάθεια επίλυσής τους.
Ωστόσο, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι σύμβουλοι της 2ης Κοινότητας, φαίνεται ότι απεμπόλησαν τον θεσμικό χαρακτήρα του ρόλου που τους ανέθεσαν οι πολίτες και δεν έθεσαν τα ζητήματα στο συμβούλιο που συμμετέχουν, επιλέγοντας εξ αρχής τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα».