Αιτήματα από 121 οινοποιεία για 32.984 τόνους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙΝΩΝ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2020 15:15

Ολοκληρώθηκε στις 16 Ιουλίου η υποβολή αιτημάτων των οινοποιείων που προτίθενται να προβούν σε απόσταξη κρίσης, μέτρο που υιοθέτησε το ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Πρόθεση απόσταξης εκδήλωσαν 121 οινοποιεία για 32.984 τόνους.


Η Κορινθία είναι ο νομός με τα περισσότερα αιτήματα, στον οποίο 27 οινοποιεία εκδήλωσαν πρόθεση απόσταξης για 7.700 τόνους και ακολουθούν το Ηράκλειο Κρήτης με 12 οινοποιεία και 7.400 τόνους, η Αττική με 6 οινοποιεία και 3.000 τόνους, το Β. Αιγαίο με δύο οινοποιεία και 3.200 τόνους και η Θεσσαλία με 9 οινοποιεία και 1.598 τόνους.
Επόμενο βήμα είναι η αξιολόγηση και ο έλεγχος των αιτημάτων από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας.
Τα αιτήματα επεξεργάζονται από την υπηρεσία πληροφορικής του ΥΠΑΑΤ, ώστε να καταταχθούν στις κατηγορίες οίνων χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη, οίνων με ΠΟΠ, οίνων με ΠΓΕ και γλυκών οίνων, με τη δυνατότητα μεταφοράς ποσοτήτων από τους οίνους ΠΟΠ, ΠΓΕ και γλυκείς οίνους προς τους οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη στην περίπτωση που οι πρώτοι δεν απορροφήσουν τον προϋπολογισμό που τους αναλογεί (ΠΟΠ και ΠΓΕ 20% και γλυκείς οίνοι 10%).
Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην ΚΕΟΣΟΕ, η συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιείων δήλωσε ως αποσταγματοποιείο, που θα πραγματοποιήσει την απόσταξη, τη Β. Γ. Σπηλιόπουλος ΑΒΕΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1