Βγήκαν οι... κάβουρες στην Ελασσόνα

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ Η ΔΕΥΑ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2020 15:01

Πιστή στα όσα προανήγγειλε, για την αντιμετώπιση των αδιάφορων μεγαλοοφειλετών,

αποδεικνύεται η Δημοτική Αρχή της Ελασσόνας, καθώς προχωράει σε διακοπές υδροδότησης. Από την περασμένη Δευτέρα και καθημερινά συνεργεία της ΔΕΥΑ Ελασσόνας πηγαίνουν από ρολόι σε ρολόι που έχουν σημειώσει ως «κακοπληρωτές» και κόβουν την παροχή νερού. Από την πρώτη κιόλας ημέρα οι αντιδράσεις είναι έντονες όμως εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, στις οποίες καταγράφεται μεγάλη ένδεια, τα συνεργεία προχωρούν στη διακοπή με σκοπό να προχωρήσουν στην πληρωμή των οφειλών τους. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της τοπικής ΔΕΥΑ από την πρώτη κιόλας ημέρα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός οφειλετών που έσπευσε, υπό τον φόβο της διακοπής νερού, να πληρώσει ή έστω να ρυθμίσει τις οφειλές του.
Αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Δήμου Ελασσόνας υπάρχουν πάνω από 20.000 ρολόγια, εκ των οποίων τα 19.000 είναι ενεργά. Από αυτά οι μεγαλύτερες οφειλές προέρχονται από κτηνοτροφικές κυρίως μονάδες, στην ενδιάμεση κατάσταση βρίσκονται τα καφέ και τελευταία είναι τα νοικοκυριά λόγω μικρότερης κατανάλωσης.
Εκείνοι που χρωστούν πάνω από 1.000 ευρώ είναι 335 περιπτώσεις, ενώ δεν λείπουν και εκείνοι, των οποίων το χρέος ξεπερνάει τις 10.000 ευρώ.
Σήμερα, Παρασκευή τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Ελασσόνας δεν θα προβούν σε διακοπές υδροδότησης. Από την ερχόμενη όμως Δευτέρα η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί κανονικά.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑ

ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσα, επισκέφτηκαν μέλη του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις ύδρευσης.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΔΕΥΑ, κ. Παύλος Δρακόλας, δήλωσε στον δήμαρχο το ενδιαφέρον της ομοσπονδίας για τη διατήρηση των θέσεων ΑμεΑ και την ανάγκη να ενισχυθεί η ΔΕΥΑ Ελασσόνας με μόνιμο προσωπικό από την επέκταση της προκήρυξης 3Κ/2018 μέσω ΑΣΕΠ. Επιπλέον, τόνισε πως οι εργαζόμενοι στηρίζουν τις κατά τόπους διοικήσεις, οι οποίες προχωρούν σε ελέγχους και λαμβάνουν τις απαραίτητες αποφάσεις ακόμα και σε διακοπές υδροδοτήσεων, καθώς η μόνη πηγή εσόδων τους είναι οι εισπράξεις από τους λογαριασμούς ύδρευσης και μόνο με αυτές μπορούν να παραμείνουν βιώσιμες.
Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και δήλωσε: «Συμμερίζομαι την άποψή σας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψης θέσεων από μόνιμο προσωπικό για την επιχείρηση. Αξιοποιούμε τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της επιχείρησης για προσωπικό.
Οι συμβασιούχοι αυτή τη στιγμή έρχονται να καλύψουν τα επιμέρους κενά, αλλά οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. Θέλω επίσης να επιβεβαιώσω τη στήριξη των εργαζομένων προς την επιχείρηση, που όλο αυτό το διάστημα στις αποφάσεις της διοίκησης στάθηκαν υποστηρικτικά, έτσι ώστε να εξορθολογήσει τις δαπάνες και να ενισχύσει τα έσοδά της, τη μόνη πηγή που μπορεί να της προσφέρει βιωσιμότητα μετά από μια μεγάλη περίοδο με χαμηλή εισπραξιμότητα και μεγάλα προβλήματα».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λάρισας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΠΟΕ ΔΕΥΑ, κ. Αχιλλέας Μητράκος και ο γεν. γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, κ. Στέλιος Κιτσούλης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass