«Αστεγα» 120 νήπια της Λάρισας!

Ο ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ 55ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ -ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2020 21:03
Το κτίριο που θα μισθώσει ο Δήμος Λαρισαίων για να λειτουργήσει ως παράρτημα  του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας Το κτίριο που θα μισθώσει ο Δήμος Λαρισαίων για να λειτουργήσει ως παράρτημα του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας

Της Νατάσας Πολυγένη

Στον «αέρα» θα βρίσκονται 120 παιδιά της Λάρισας μόλις χτυπήσει το πρώτο

κουδούνι της σχολικής χρονιάς, αφού τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής παραμένουν. Στην εποχή του κορονοϊού, που οι αποστάσεις και γενικότερα η αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων είναι βασικά ζητούμενα, το 55ο Νηπιαγωγείο Λάρισας επί της οδού Ιουστινιανού βρίσκεται στο επίκεντρο για ακόμη μια χρονιά, αφού οι αίθουσές του, κάποιες μάλιστα είναι από τα συστεγαζόμενα Δημοτικά Σχολεία, δεν επαρκούν για να στεγάσουν τα προνήπια-νήπια.
Παρότι η λύση έχει βρεθεί και δρομολογηθεί, δυστυχώς το κτίριο που αναμένεται να λειτουργήσει ως παράρτημα του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας δεν πρόκειται να ανοίξει πριν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε».
Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου ερωτηθείσα από την «Ε», παραδέχεται ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που η διεύθυνση πασχίζει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο. «Το κτίριο έχει βρεθεί. Είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην πλατεία του Σιδηροδρομικού Σταθμού που πληροί τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε νηπιαγωγείο.
Δυστυχώς, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχα, υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν και οι οποίες θα καθυστερήσουν την παράδοσή του, κάτι που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να συμβεί καθώς μιλάμε για 120 παιδιά που βρίσκονται στον αέρα. Είναι γνωστό ότι το κέντρο της πόλης είναι επιβαρυμένο από πέρυσι. Είμαστε μια ανάσα πριν την έναρξη του σχολικού έτους και τα προβλήματα παραμένουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Παπαποστόλου που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης είχα τονίσει στη Δημοτική Αρχή Λάρισας ως Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας ‘’Κων/νος Κούμας ‘’την ανάγκη ενοικίασης κτιρίου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού -μέχρι την εύρεση και αγορά οικοπέδου- για να λειτουργήσει ως Νηπιαγωγείο.
Το πρόβλημα στέγασης των νηπίων είναι πολύ έντονο εδώ και πολλά χρόνια στα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία με τα Δημοτικά Σχολεία στην οδό Ιουστινιανού. Τελικά, με μεγάλη καθυστέρηση βρέθηκε κτίριο και νοικιάστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων. Δυστυχώς όμως σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, το κτίριο δεν θα είναι έτοιμο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να υποδεχτεί τους μαθητές. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να είναι έτοιμο το Νηπιαγωγείο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στους γονείς των 120 παιδιών όσο και στους εκπαιδευτικούς που περιμένουν το νέο νηπιαγωγείο. Υπενθυμίζουμε ότι προεκλογικά η Δημοτική Αρχή ολοκλήρωνε τα έργα μέσα σε μια βραδιά».
Ο αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος σε ερώτημα της «Ε» για το πότε αναμένεται να παραδοθεί, δήλωσε ότι στην παρούσα φάση δεν μπορεί να ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του νηπιαγωγείου, καθώς αυτή τη στιγμή ο Δήμος βρίσκεται στη δρομολόγηση των διαδικασιών μίσθωσης. «Προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με τη νομοθεσία, όμως δεν είμαστε σε θέση να πούμε το πότε».
 Όσο για την επιλογή του κτιρίου, ο ίδιος τη χαρακτηρίζει ιδανική επιλογή αφού μπορεί με την κατάλληλη διαμόρφωση να λειτουργήσει με 4 και 5 αίθουσες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass