Οι δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης και επενδύσεων σε Α.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ -Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2020 15:11

Τους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης

που κατατέθηκαν από φυσικά και νομικά πρόσωπα και Συλλογικά Σχήματα για ένταξη στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 και μετά την εκδίκαση των εντάσεων που είχαν υποβληθεί ανήρτησε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  
Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατατέθηκαν 1.761 προτάσεις Σχεδίων Βελτίωσης (υπομέτρο 4.1), συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 189.250753,72 ευρώ με συνολική δημόσια δαπάνη 104.375.285,86 ευρώ. Για τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα η Δράση 4.1.1 περιλαμβάνει 1.044 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 54.101.214,42 ευρώ. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων κατά 86 και δημόσιας δαπάνης κατά 5.443.153,54 ευρώ. Η Δράση 4.1.3 περιλαμβάνει 107 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 2.471.749,38 ευρώ.
Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων κατά 3 και δημόσιας δαπάνης κατά 69.155 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ
Η Δράση 4.1.1 περιλαμβάνει 25 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 6.832. 012,62 ευρώ. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων κατά 2 και δημόσιας δαπάνης κατά 306.228 ευρώ.
Η Δράση 4.1.3 περιλαμβάνει 2 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 342.686, 09 ευρώ. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων δεν υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας Π. Θεσσαλίας, ενώ οι αποφάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας για πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Μετά από μία πολύ καλή και συστηματική δουλειά των Υπηρεσιών μας αναρτήσαμε τους πίνακες αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν από φυσικά και νομικά πρόσωπα και Συλλογικά Σχήματα για ένταξη σε δύο σημαντικές δράσεις και σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία, τη Δράση 4.1.1 και τη Δράση 4.1.3. Αν και είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων που έπρεπε να διεκπεραιώσουμε πανελλαδικά, το κάναμε γρήγορα και υπεύθυνα. Υπενθυμίζω ότι πετύχαμε τον διπλασιασμό του ποσού, ενώ και περισσότερα χρήματα να μας έδιναν, εμείς θα το απορροφούσαμε.
Και στο μέλλον με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποίησης στο έπακρο κάθε Μέτρου και δράσεις του ΠΑΑ».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass