Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2020 15:07

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων
ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεδριάζει διά ζώσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, με τακτική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιουλίου 2020 και ώρα 19:30, κεκλεισμένων των θυρών, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σε 14 θέματα ημερήσιας διάταξης.


Τα σημαντικότερα από αυτά, είναι η λήψη απόφασης για τη διεξαγωγή ή μη της φετινής ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου, από 15 μέχρι 21 Αυγούστου 2020, η αποδοχή επιχορήγησης ποσού 50.224,55 ευρώ από το ΥΠ.ΕΣ. για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων για το έτος 2020, ενώ υπάρχει και σχετικό ψήφισμα κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Παρασκευή
ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Αύριο Κυριακή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης. Σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου από τις 7:00 π.μ. θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Αγίας Άννης. Το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Το βράδυ από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Κυριακή 26 Ιουλίου ανήμερα της εορτής το πρωί από τις 7:00 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας. Το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν στον κυρίως ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού. Ο υπόγειος ιερός ναός θα είναι όλη ημέρα ανοικτά μόνο για προσκύνηση. Πανηγυρίζει ο Αγιος Παντελεήμονας
στο Καστρί - ΛουτρόΜεθαύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί-Λουτρό. Αύριο Κυριακή στις 7:30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Ανήμερα της γιορτής το πρωί πανηγυρική Θεία Λειτουργία στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος.

 

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος
στη συνοικία ΑνθούποληΠανηγυρίζει με τριήμερο θρησκευτικών εκδηλώσεων, το Εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονος, που βρίσκεται επί της οδού Άρτης, στη συνοικία Ανθούπολη της πόλεώς μας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο το απόγευμα στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, προς τιμή της Αγ. Παρθενομάρτυρος Παρασκευής. Το πρωί της Κυριακής, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα ώρα 7.30 μ.μ., θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προς τιμήν του Αγ. Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Θαυματουργού. Το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουλίου, θα τελεστεί θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα και ώρα 7 θα ψαλεί η Ιερά Παράκλησης του Αγίου Παντελεήμονος και θ’ ακολουθήσει η Λιτάνευση των Αγ. Εικόνων και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου, με την τιμητική συμμετοχή της φιλαρμονικής και των νέων με τις παραδοσιακές τους στολές, της ενοριακής συντροφιάς του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Λαρίσης. Τέλος το τριήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων τελειώνει την Τρίτη το πρωί με θεία Λειτουργία και αρτοκλασία προς τιμήν της Αγ. Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

 

Πανηγυρίζει ο υπόγειος Ι.Ν. του Προφήτη Ηλία
στη συνοικία Νεράιδα

Την προσεχή Τρίτη 28 Ιουλίου μνήμη της οσίας Μήτρος Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου πανηγυρίζει ο υπόγειος ιερός ναός του Προφήτη Ηλία, στη συνοικία Νεράιδα (πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς). Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών έχει ως εξής: Μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας. Το πρωί της Τρίτης 28 Ιουλίου στις 7:00 θα ψαλεί ο Όρθρος της εορτής και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στο τέλος θα ευλογηθούν σύμφωνα με την παράδοση μήλα, τα οποία θα μοιραστούν στους πιστούς.

 

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Αγ. Παντελεήμονος στην Αγιά

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Γιορτάζει και πανηγυρίζει μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου η Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου το πρωί (7:00 – 10:15) θα τελεσθεί ο όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Αύριο, το απόγευμα της Κυριακής, από τις 7:00 ως τις 9:00, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό, πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Το απόγευμα της Δευτέρας (6:00 – 8:00) θα γίνει υποδοχή της χειρός του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού με εσπερινό και κτητορικό μνημόσυνο. Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι ακολουθίες θα τελεσθούν στον αύλειο χώρο της μονής.


Πανηγυρίζει η Αγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εορταστικών εκδηλώσεων για τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στο ιερό παρεκκλήσιο των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, έχει ως εξής: Σήμερα Σάββατο πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, το απόγευμα στις 7:30 εσπερινός. Αύριο Κυριακή 26 Ιουλίου Όρθρος και Θεία Λειτουργία, το απόγευμα 7:30 εσπερινός. Μεθαύριο Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και περιφορά της εικόνας. Την Τρίτη το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία και την Τετάρτη το απόγευμα (7:30) μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση της Αγίας.

 

Θυρανοίξια παρεκκλησίου στους Νέους Πόρους
Τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 8:30 το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Νέων Πόρων.

 

 Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου

Η καθιερωμένη αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην ενορία Πέτρου και Παύλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ενορίας προσήλθαν πολλοί αιμοδότες, του οποίους και ευχαριστεί για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στην ενορία εδώ και αρκετά χρόνια.

 

Γυναικεία συνάντηση στην Αλεξανδρινή

Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αλεξανδρινής καλεί τις γυναίκες του οικισμού σε συνάντηση γνωριμίας, σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο Hotel Βλάσης στο Στόμιο. Ο σύλλογος θα προσφέρει δωρεάν καφέ ή αναψυκτικό. Οι ενδιαφερόμενες ας δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6939-392.221 (κ. Σοφία), 6936-891.319 (κ. Αθανασία), 6937-867.489 (κ. Δήμητρα).