Επτά καυτά ερωτήματα προς Βορίδη

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2020 15:09

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Με γνωμικά και ποίηση «στολίζει» τη νέα επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

κ. Μάκη Βορίδη, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Τυρνάβου, θέτοντας παράλληλα επτά συγκεκριμένα καυτά ερωτήματα, για τα οποία απαιτεί άμεσα απαντήσεις, αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 4 ευρώ ανά αιγοπρόβατο -λόγω κορονοϊού- που καθυστερεί, όπως αναφέρουν οι κτηνοτρόφοι, υπέρμετρα και αδικαιολόγητα. Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, έχει ως εξής:
«Κύριε υπουργέ, μετά από μια εβδομάδα διαφόρων δημοσιευμάτων, στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με το πότε θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση (το «κορονοβοήθημα») των 4άρων ευρώ, προς τους αιγοπροβατοτρόφους και μετά από διάλογο και συνεννόηση με πολλούς κτηνοτροφικούς συλλόγους πανελλαδικά, λάβαμε την πρωτοβουλία, ως Κτηνοτροφικός Σύλλογος Δήμου Τυρνάβου, να ζητήσουμε από το ΥΠΑΑΤ και από εσάς προσωπικά, ξεκάθαρες και συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το πού βρίσκεται το θέμα.
Εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, βιώνουμε μια κωμικοτραγική κατάσταση, με απόλυτη δική σας ευθύνη, αφού από το αρχικό «να δούμε πώς θα κινηθεί η αγορά το Πάσχα», πέρασε το Πάσχα, πήγαμε στο «να δούμε πώς θα πάει η αγορά την Πρωτομαγιά», πέρασε και η Πρωτομαγιά, κατόπιν «σκάλωσε το θέμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και φτάσαμε αισίως προς το τέλος Ιουλίου και ακόμα δεν ξέρουμε αν και πότε θα πληρωθούμε. Κύριε υπουργέ:
* Επειδή θέλουμε να σταματήσετε να εμπαίζετε έναν υπερήφανο κλάδο.
* Επειδή η «γαϊδουρινή» υπομονή μας έχει εξαντληθεί.
* Επειδή θέλουμε να σταματήσετε να «τσαλακώνετε» και να καταρρακώνετε την αξιοπρέπειά μας.
Δεν σας ζητάμε απλά, αλλά απαιτούμε εδώ και τώρα να μας αναφέρετε, υπεύθυνα και επίσημα:
1. Την ακριβή γραφειοκρατική διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων, που απαιτείται για την ενίσχυσή μας, μέσω του Προσωρινού Πλαισίου Στήριξης της Ε.Ε.
2. Σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε σήμερα. Έχει σταλεί το αίτημα της χώρας μας στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση και αν έχει σταλεί, πότε ακριβώς στάλθηκε; Αν δεν έχει σταλεί, γιατί δεν στάλθηκε και πότε πρόκειται να σταλεί;
3. Αν έχει σταλεί το αίτημα, σε πόσο χρονικό διάστημα συνήθως εγκρίνεται από την Ε.Ε;
4. Εφόσον εγκριθεί το αίτημα από την Ε.Ε., τι χρόνος απαιτείται μέχρι την πίστωση του ποσού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αιγοπροβατοτρόφων;
5. Θα δημιουργηθεί ή όχι ηλεκτρονική φόρμα κατάθεσης αιτήσεων για τους κτηνοτρόφους, κατά τα πρότυπα των Ανθοπαραγωγών;
6. Αν δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα, πόσο χρονικό διάστημα θα είναι ανοικτή αυτή η φόρμα κατάθεσης αιτήσεων; Διότι έχουμε πληροφορίες ότι για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, θα υπάρχει 25ήμερη διάρκεια. Τόση διάρκεια θα είναι και για τους αιγοπροβατοτρόφους;
7. Τέλος, πότε εκτιμάτε, εσείς προσωπικά, ότι θα πληρωθούμε;
Κύριε υπουργέ, ο σοφός ελληνικός λαός διακρίνεται για τις εύστοχες παροιμίες και τα γνωμικά του. Ένα εξ αυτών, κυκλοφορεί πολύ έντονα για εσάς το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις τάξεις των κτηνοτρόφων και κυρίως στους κόλπους των αιγοπροβατοτρόφων.
Είναι το γνωστό: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει».
Κλείνοντας, μπορεί να σας φανεί παράταιρο αλλά επειδή και οι κτηνοτρόφοι πλέον διαβάζουν ποίηση, σας αφιερώνουμε τη φράση του Αγγλου ποιητή John Dryden: «Να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου»!!!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass