Απούλητα στα χωράφια μένουν τα καρπούζια

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΜΕ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΛΙΟΥΠΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2020 15:11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι των καρπουζοπαραγωγών περιοχής Μακρυχωρίου

με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Λιούπα, του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μητσογιάννη και του προϊσταμένου του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπύρου Μπετχαβέ.
Οι παραγωγοί επισήμαναν στον δήμαρχο ότι η φετινή διάθεση των καρπουζιών σε αγορές του εξωτερικού κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τόνισαν επίσης ότι η τρέχουσα κατάσταση, λόγω της υγειονομικής κρίσης, δεν δίνει τη δυνατότητα κατανάλωσης του προϊόντος μέσω της συνήθους αλυσίδας (τουρισμός, ταβέρνα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κ.λπ.).

Η μόνη διέξοδος στην εγχώρια αγορά είναι η πώληση στην κατανάλωση από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να αντισταθμίσει την απώλεια του τομέα εστίασης, του κλάδου του τουρισμού και κυρίως των εξαγωγών.
Ζήτησαν, λοιπόν, τη συνδρομή της Δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση δρομολόγησης αποζημίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο δήμαρχος κ. Γ. Μανώλης δήλωσε στους καρπουζοπαραγωγούς ότι συμμερίζεται την αγωνία τους και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, το αίτημά τους για χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας de minimis.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής, ο οποίος διέρχεται μια σοβαρότατη κρίση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα μέτρα που θα δώσουν ανάσα στους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών, όπου η παραγωγή καρπουζιών αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες, διαπιστώνεται διπλό πρόβλημα, διάθεσης και τιμών. Κρίνεται, λοιπόν, αναγκαίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των καρπουζοπαραγωγών, όπως τουλάχιστον υπάρχει η δέσμευση ότι θα γίνει τόσο με το θέμα της φράουλας όσο και της πατάτας, που επίσης είχαν πληγεί σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1