Ερχεται καύσωνας...

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2020 15:12

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Οδεύοντας προς το τέλος του Ιουλίου και πηγαίνοντας για τον Αύγουστο

ο καύσωνας φαίνεται να μας χτυπάει την πόρτα. Αυτό προκύπτει από τις προβλέψεις του Αγιώτη ερασιτέχνη μετεωρολόγου Πάνου Αρχοντή, ο οποίος επισημαίνει τα εξής: «Η εβδομάδα που διανύουμε θα χαρακτηριστεί στο σύνολό της ως πολύ ζεστή και μάλιστα από τα μέσα της θα έχουμε και σημαντικό επεισόδιο καύσωνα, ενώ την Κυριακή ο καύσωνας θα λήξει απότομα με βροχές, καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς.
- Για σήμερα Τρίτη προβλέπεται ηλιόλουστος και ζεστός καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 36 – 37 βαθμούς Κελσίου.
- Αύριο Τετάρτη, προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός, με λίγες νεφώσεις στα βουνά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 – 39 βαθμούς Κελσίου.
- Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος και πολύ ζεστός, η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 – 39 βαθμούς, ίσως αν βοηθήσουν τοπικοί παράγοντες (λίβας άνεμος) και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
- Την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του Ιουλίου, προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός, η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 40 – 41 βαθμούς, ίσως πρόσκαιρα και τους 42.
- Το Σάββατο προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός, αλλά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 39 – 40 ίσως πρόσκαιρα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.
- Την Κυριακή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, που τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες σε όλη την Περιφέρεια. Η θερμοκρασία σε πτώση και στα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα φτάσει το μεσημέρι τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Επίσης, να αναφέρουμε ότι το μελτέμι στο Αιγαίο θα είναι κατά διαστήματα ενισχυμένο στα 5 - 6 μποφόρ και θα δροσίζει τις περιοχές γύρω από αυτό. Τέλος, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, ν’ ακολουθούν τις συμβουλές της Πολιτικής Προστασίας για την προστασία τους από τον καύσωνα που αναμένεται».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass