Εδωσε την έγκρισή της η Κομισιόν, τον Σεπτέμβρη όμως οι αποζημιώσεις

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2020 21:02

Εγκρίθηκε από τα ευρωπαϊκά όργανα το ελληνικό αίτημα για την καταβολή

αποζημιώσεων στους Έλληνες κτηνοτρόφους, λόγω της οικονομικής ζημίας που υπέστησαν από την πανδημία. Στο ΥΠΑΑΤ καταβάλουν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ξεπεράσουν τη δυσλειτουργία της δημόσιας διοίκησης που παρατηρείται τον μήνα Αύγουστο και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Καλά ενημερωμένες πηγές εκτιμούν ότι οι κτηνοτρόφοι θα δούνε το χρώμα του χρήματος από τη συγκεκριμένη αποζημίωση μέσα στον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΑΑΤ έχει προχωρήσει στη δέσμευση ποσού ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας, ενώ το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 4 ευρώ ανά πρόβατο ή αίγα και δικαιούχοι της ενίσχυσης καθορίζονται οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν μονάδα, της οποίας το κοπάδι παραδίδει τουλάχιστον 100 κιλά γάλα.
Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Παρασκευή τη δυνατότητα κατανομής κρατικών ενισχύσεων ύψους 51,23 εκατ. ευρώ στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διανεμηθεί σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Λαϊκών Αγορών, στην αιγοπροβατοτροφία και στην καλλιέργεια σπαραγγιών. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα πρόγραμμα ύψους 51,23 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη αγροτών στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή στο πλαίσιο της επιδημίας του κορονοϊού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Η στήριξη, που χρηματοδοτείται από τον εθνικό προϋπολογισμό, θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ρευστότητας των γεωργικών και κτηνοτροφικών επιχειρήσεων και να τους βοηθήσει να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα του κορoνοϊού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, η ενίσχυση έχει προσωρινό χαρακτήρα και δεν υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ ανά δικαιούχο, ενώ το καθεστώς θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.                   

Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass