Αντικαθίστανται οι Διευθυντές Εκπαίδευσης

ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ -ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 21:00

Της Νατάσας Πολυγένη

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις θέσεις των προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας

και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης . Μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας η θητεία των σημερινών Διευθυντών η οποία είχε παραταθεί σχεδόν 2 χρόνια τώρα, λήγει, και χθες εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η θητεία των οποίων θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου το 2021.
Ήδη από την ψήφιση της τροπολογίας στον νομό Λάρισας είχαν ξεκινήσει οι σχετικές διεργασίες και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» στη «μάχη» της διεκδίκησης για τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ρίχνονται η νυν αναπληρώτρια Διευθύντρια Εκπαίδευσης Σοφία Παπαδοπούλου, ο Διευθυντής του 39ου Δημοτικού Σχολείου Χρήστος Κίτσιος, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης Κωνσταντίνος Γκόλτσος και η Συντονίστρια Εκπαίδευσης Κατερίνα Καραγιώργου. Όσον αφορά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητας της Οργανωτικής Συντονίστριας ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Ελένης Ξυνοπούλου, το όνομα της Διευθύντριας του 14ου ΓΕΛ Λάρισας Ασπασίας Κασσίδα ακούγεται επίσης, ενώ κυκλοφορούν φήμες στους κόλπους των εκπαιδευτικών ότι αναμένεται υποψηφιότητα να θέσει και η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βάσω Ζιάκα, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την ψήφιση της τροπολογίας υπήρξαν αντιδράσεις για την επιλογή αυτή της υπουργού Παιδείας, να προχωρήσει σε επιλογή προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης μέχρι τον Αύγουστο του επόμενου έτους χωρίς μοριοδότηση αλλά από 5μελές Συμβούλιο Επιλογής.

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Οι προκηρύξεις για την επιλογή των 58 προσωρινών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα δημοσιοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στη Διαύγεια. Οι αιτήσεις - δηλώσεις για τη συμμετοχή στην εν λόγω διαδικασία επιλογής υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή Teachers app από σήμερα Παρασκευή έως τις 6 Αυγούστου 2020 και ώρα 18:00 (ηλεκτρονική διεύθυνση: https://teachersapp.it.minedu.gov.gr/.
Ο φάκελος υποψηφιότητας κατατίθεται ιδίως ταχυδρομικά (με συστημένη επιστολή ή με εταιρεία ταχυμεταφοράς) στο Κεντρικό Κτήριο ΥΠΑΙΘ (Αν. Παπανδρέου 37 ΤΚ 15180 Μαρούσι), μέχρι και τις 7/8/2020 και ώρα 15.00.
Την επιλογή των προσωρινών Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα διενεργήσει πενταμελές Συμβούλιο Επιλογής, το οποίο αποτελείται από δύο μέλη Δ.Ε.Π. Α.Ε.Ι., από έναν Σύμβουλο Α’ του Αυτοτελούς Επιστημονικού Γραφείου Συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, από έναν Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από έναν Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, με τους αναπληρωτές τους.
Το Συμβούλιο θα συνεδριάζει στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στον Δήμο Αμαρουσίου Αττικής (Αν. Παπανδρέου αριθμ. 37), οποιαδήποτε ημέρα και ώρα αποφασίσουν τα μέλη του.
Για την αξιολόγηση των υποψήφιων προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης συνεκτιμώνται ιδίως η υπηρεσιακή κατάσταση, η επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση, η διδακτική σε συνδυασμό με τη διοικητική εμπειρία, για την οποία συνεκτιμάται και η ενεργός συμμετοχή του υποψήφιου ως τακτικού μέλους υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό για τουλάχιστον μία (1) πλήρη θητεία, η ικανότητα ανάληψης διοικητικών ευθυνών και συνεργασίας με τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και η εν γένει συγκρότηση και προσωπικότητα των υποψηφίων, όπως αυτή συνάγεται από τα έγγραφα και δικαιολογητικά του φακέλου υποψηφιότητας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass