Η Λάρισα θα «τρέχει» με 200 Mbps!

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΕΡΓΑ ΟΠΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 15:06

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη φάση εργασιών εταιρειών τηλεπικοινωνιών στη Λάρισα,

στο πλαίσιο της εγκατάστασης οπτικών ινών που φτάνουν σε κάθε σπίτι (πρόγραμμα Fiber To Home – FTH). Η Λάρισα είναι μεταξύ των τριών πρώτων πόλεων της χώρας που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.
Αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτητες των τηλεπικοινωνιών για όλους τους πολίτες θα μπορούν να φτάνουν στην «εξωπραγματική» ταχύτητα των 100 και 200 Mbps με 100% οπτική ίνα μέχρι τον χώρο του τελικού χρήστη. Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα της πόλης, όσον αφορά την αναπτυξιακή της πορεία.
Σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γ. Σούλτης, επισημαίνει τα εξής:
«Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από το 2015 και σε ό,τι αφορά στην αναστάτωση που θα προκληθεί από τις εργασίες, σημειώνεται ότι με συντονισμό του Δήμου όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνεργάζονται έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το λάθος η κάθε εταιρεία να κόβει τους δρόμους για τα δικά της καλώδια. Από το 2015 έως σήμερα ο Δήμος προσπαθεί να ελέγξει τις άδειες των εταιρειών έτσι ώστε να γίνουν οι λιγότερες τομές στους δρόμους. Ο Δήμος όλον αυτόν τον καιρό είναι σε ανοικτή γραμμή με τις εταιρείες, ώστε όσο είναι εφικτό οι εργασίες των εταιρειών να προηγούνται των ανακατασκευών και των ασφαλτοστρώσεων. Όμως η έλλειψη της κατάλληλης νομοθεσίας στην Ελλάδα δεν προστατεύει τους Δήμους από τις παρεμβάσεις των διαφόρων εταιρειών. Αυτή τη στιγμή τα έργα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών έχουν επεκταθεί σε πολλούς δρόμους.
Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι αδειοδοτούμε, ελέγχουμε και παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εξέλιξη των έργων, και προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα τραύματα στους δρόμους, αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών. Για οποιοδήποτε πρόβλημα οι πολίτες μπορούν να το αναφέρουν στο Novoville και ο Δήμος θα επιληφθεί αμέσως».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass