Αναβαθμίζονται ενεργειακά 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Τυρνάβου

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2020 15:21

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Εγκρίθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, συνολικού προϋπολογισμού 1.391.000 ευρώ, μετά τη σχετική κατάθεση της μελέτης από την

Δημοτική Αρχή Τυρνάβου.
Η πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Ενίσχυση της Ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία» εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων στη Θεσσαλία, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την ενεργειακή απόδοση.
Υπενθυμίζεται ότι είναι σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας αναφέρει: Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, καθώς η άριστη συνεργασία μας, φέρνει θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο και την τοπική μας κοινωνία. Συγχαρητήρια και στις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική δουλειά που κάνουν. Κάθε έργο που απευθύνεται στα νέα παιδιά, στο μέλλον του Δήμου, είναι έργο πολλαπλής ωφελιμότητας και μεγάλης σπουδαιότητας. Η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου και του Γενικού Λυκείου, όπως κι αυτό που προηγήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, εντάσσονται στην ανάγκη για προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, που στόχο έχει να μετατρέψει τα σχολεία μας σε σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον κτίρια.
Καταθέσαμε έγκαιρα την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Τυρνάβου, μετά την πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έγκρισή της. Συνεχίζουμε με ανάλογο δημιουργικό πνεύμα, διότι, όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα έργο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass