Νεαρή Λαρισαία στο Παλέρμο για μεταμόσχευση ήπατος

ΝΟΣΗΛΕΥΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 15:07
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος διακομίστηκε στο Παλέρμο 32χρονη  Λαρισαία για να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος διακομίστηκε στο Παλέρμο 32χρονη Λαρισαία για να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Παλέρμο νοσηλεύεται από προχθές το βράδυ 32χρονη Λαρισαία,

αναμένοντας μόσχευμα προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για μεταμόσχευση ήπατος. Η 32χρονη διακομίστηκε αεροπορικώς στην ιταλική πόλη, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο την παρέλαβε από το αεροδρόμιο της 110 Π.Μ.
Η Λαρισαία η οποία πάσχει από ηπατικό νόσημα και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση, νοσηλευόταν εδώ και ενάμιση μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Η προοπτική να κάνει τη μεταμόσχευση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν ευοδώθηκε, οπότε αναζητήθηκε άλλη λύση, με δεδομένο ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή και ο χρόνος που περνά αποβαίνει βαθμιαία εις βάρος της υγείας της.
Στο πλαίσιο αυτό με την καταλυτική συνδρομή του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή του Ηπατολογικού Ιατρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γιώργου Νταλέκου, αποφασίστηκε και μέσω της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηπατικών Νοσημάτων, ενεργοποιήθηκε συμφωνία αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας που αφορά σε εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά, όπως της συγκεκριμένης ασθενούς.
Κατόπιν αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της διακομιδής της Λαρισαίας.
Εδώ καταλυτική ήταν η συνεισφορά του Μεγάρου Μαξίμου.
Η ενημέρωση του Υπ. Υγείας από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στη συνέχεια του πρωθυπουργικού γραφείου, είχε ως αποτέλεσμα τη διάθεση του αεροσκάφους τύπου «Embraer», το οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης για τις επίσημες μετακινήσεις και ταξίδια του. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε προχθές το απόγευμα στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης.
Η ασθενής είχε προετοιμαστεί κατάλληλα από το ιατρικό «τιμ» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για την «αερογέφυρα» και λίγα λεπτά αργότερα πετούσε για το ταξίδι της ελπίδας, προς το Παλέρμο, στο Γενικό Νοσοκομείο του οποίου νοσηλεύεται από προχθές το βράδυ. Ήδη έχει ξεκινήσει πανευρωπαϊκή προσπάθεια αναζήτησης δότη, προκειμένου αμέσως μόλις βρεθεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.
 Οι ελπίδες για ανεύρεση κατάλληλου μοσχεύματος είναι πολλές, όπως και οι ευχές όλων των συμπολιτών της για επιτυχή επέμβαση και ταχεία ανάρρωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass