Γιόρτασαν το Κουρμπάν Μπαϊράμ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2020 15:12
Η φωτογραφία  από την περυσινή  γιορτή του Ραμαζανιού, στο ίδιο σημείο Η φωτογραφία από την περυσινή γιορτή του Ραμαζανιού, στο ίδιο σημείο

Μια από τις μεγαλύτερες εορτές τους, τη θυσία του Αβραάμ το Ιντ αλ Αντχα ή κουρμπάν μπαϊράμ,

γιόρτασαν χθες δεκάδες μουσουλμάνοι που ζούνε και εργάζονται στη Λάρισα. Λίγο πριν τις 8.30 χθες το πρωί, κάτοικοι Λάρισας και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα στο πλαίσιο του εορτασμού του κουρμπάν μπαϊράμ, συγκεντρώθηκαν σε υπαίθριο χώρο πίσω από το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας, στο ύψος της Σκεπαστής Αγοράς, όπου πραγματοποίησαν ανοιχτή προσευχή την οποία ανέγνωσε ο ιμάμης. Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19.
Να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς εξέδωσε χθες επείγουσα ανακοίνωση στην οποία διευκρινιζόταν πως τα θρησκευτικά καθήκοντα των μουσουλμάνων για την εορτή της Θυσίας του Αβραάμ θα πραγματοποιούνταν μόνο μέσα στα Τζαμιά. Παράλληλα απαγορευόταν η πραγματοποίηση προσευχών σε δημόσιους χώρους, ενώ καλούνταν οι δήμοι που έχουν παραχωρήσει χώρους για την πραγματοποίησή τους να ανακαλέσουν αμέσως τις σχετικές άδειες. Η απόφαση Χαρδαλιά ωστόσο έγινε γνωστή, ενώ είχε ολοκληρωθεί η προσευχή των μουσουλμάνων της Λάρισας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass