Με ...πολυετή εμπειρία στις κλοπές σπιτιών ο 45χρονος

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 21:01

Με ...πλούσιο βιογραφικό στις κλοπές, έχοντας μάλιστα συλληφθεί ξανά στη

Λάρισα προ δεκαετίας - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - επίσης για κλοπές σπιτιών, όπως αποδείχθηκε, ο 45χρονος Αρμένιος συνελήφθη, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν, προχθές στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο 45χρονος μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του από την Εισαγγελέα για διακεκριμένες κλοπές, οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Ανακρίτριας από την οποία και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας ερευνά τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες κλοπές σπιτιών σε Λάρισα και Ελασσόνα, ενώ παράλληλα αναζητούνται τρεις ακόμα συνεργοί του, εκ των οποίων τα στοιχεία του ενός έχουν ταυτοποιηθεί.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις «δράστες, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κατά το χρονικό διάστημα από 20-05-2020 έως και 30-07-2020 διέπραξαν συνολικά δώδεκα κλοπές οικιών, εκ των οποίων δέκα τετελεσμένες και δύο απόπειρες, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και αντικείμενα».
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι η σπείρα των Θεσσαλονικέων μετέβαινε στη Λάρισα με σκοπό τις κλοπές, καταφέρνοντας να κλέψουν 9 σπίτια στη Λάρισα και άλλα 3 στην Ελασσόνα.  Ο 45χρονος Αρμένιος, έχοντας πολυετή εμπειρία στις κλοπές επέλεγε διαμερίσματα, οι είσοδοι των οποίων διέθεταν παλαιότερων τύπου κλειδαριές, τον «μύλο» των οποίων έσπαζε συνήθως με κατσαβίδι. Η σπείρα επέλεγε επίσης να δρα πρωινές προς μεσημβρινές ώρες, όταν δηλαδή οι ένοικοι των σπιτιών απουσίαζαν στις δουλειές τους.
Η δράση της σπείρας στη Λάρισα ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, αλλά τις τελευταίες ημέρες του περασμένου Ιουλίου φάνηκαν να αποθρασύνονται όπως αποδείχθηκε την περασμένη Πέμπτη. Όταν σε λίγες ώρες χτύπησαν τρία σπίτια διαδοχικά στην ίδια οδό στην περιοχή του ΟΣΕ, ενώ στην ίδια συνοικία διέρρηξαν ένα τέταρτο διαμέρισμα, ενός 42χρονου Λαρισαίου από το οποίο έκλεψαν, κοσμήματα αξίας 4.800 ευρώ.
Κλοπές που οδήγησαν τελικά και στην εξιχνίαση της υπόθεσης μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.                     
 Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass