Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2020 15:03

Στη ΜΕΘ αστυνομικός

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ Ο 62ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΕΣΥΡΕ

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 38χρονος ανθυπαστυνόμος της ΟΠΚΕ Καρδίτσας που τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από ΙΧ.


Ο αστυνομικός υποβλήθηκε προχθές το απόγευμα σε χειρουργική επέμβαση μετά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις τις οποίες υπέστη στην προσπάθειά του να ακινητοποιήσει έναν 62χρονο Καρδιτσιώτη.
Το περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ σταμάτησαν για έλεγχο έναν 62χρονο Καρδιτσιώτη ο οποίος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στην περιοχή Εργατικά, Αγ. Δημητρίου. Την ώρα που ο ανθυπαστυνόμος επιχείρησε να ακινητοποιήσει τον 62χρονο εκείνος έθεσε σε κίνηση το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να παρασύρει τον αστυνομικό ο οποίος -μεταξύ άλλων- τραυματίστηκε στο κεφάλι.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ καταδίωξαν τον 62χρονο τον οποίο και συνέλαβαν τελικά στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, αφού πρώτα προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε στάση λεωφορείου.
Ο 62χρονος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη «σε περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Καρδίτσας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο σε περιοχή της Καρδίτσας, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και τράπηκε σε φυγή.
Στη συνέχεια, όταν ακινητοποίησε το όχημα και οι αστυνομικοί το προσέγγισαν για έλεγχο, ανέπτυξε και πάλι ταχύτητα, παρασύροντας και τραυματίζοντας σοβαρά αστυνομικό.
Ακολούθως, ενεργώντας συνεχείς ελιγμούς για να αποφύγει τη σύλληψη, κατευθύνθηκε σε περιοχή των Τρικάλων, όπου το όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε στάση λεωφορείου.
Σε έρευνα στο όχημα βρέθηκε συσκευασία με ηρωίνη βάρους 22,7 γραμ., η οποία και κατασχέθηκε όπως και το όχημα» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

«Ευνοϊκή φορολόγηση για δωρητές της Εκκλησίας»
ΖΗΤΑ Ο ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

Την ευνοϊκή φορολόγηση των δωρητών σε ΝΠΔΔ της Εκκλησίας (Ιερούς ναούς, Μοναστήρια, ιδρύματα αυτής κλπ) και σε Φιλανθρωπικούς Συλλόγους, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Ορθοδόξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής), ζητά με ανακοίνωσή του ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης». Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης «Όπως έγινε γνωστό, εντός των ημερών, πρόκειται να κατατεθεί -προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων- Νομοσχέδιο του Υπ.Οικονομικών με τις φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Στο εν λόγω νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και διάταξη που ρυθμίζει θέματα επί της παραγραφής των αξιώσεων υπέρ και κατά των εκκλησιαστικών ΝΠΔΔ. Με την κατάθεση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δημιουργείται η καταλληλότερη συνθήκη, ώστε με τροπολογία των συναρμόδιων Υπουργείων να ρυθμισθεί το θέμα της ευνοϊκής φορολογικής αντιμετώπισης των δωρητών σε ΝΠΔΔ της Εκκλησίας (Ιερούς ναούς, Μοναστήρια, ιδρύματα αυτής κλπ) και σε Φιλανθρωπικούς Συλλόγους, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (Ορθοδόξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Στην ουσία πρόκειται για άρση αδικίας σε βάρος απλών ανθρώπων, που αυτοβούλως προσέρχονται και καταθέτουν τον οβολόν τους, στους Ιερούς Ναούς, Μοναστήρια και άλλα ιδρύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και σε Ορθοδόξους Ιεραποστολικούς Συλλόγους (νόμιμα Σωματεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα), τα οποία ως εκ των καταστατικών τους σκοπών συνεργάζονται και βοηθούν την Ορθόδοξη Ιεραποστολή (εσωτερική και εξωτερική στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα). Είναι άδικο τους φιλανθρώπους και ελεήμονες πιστούς, που εκ του περισσεύματός τους βοηθούν την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, να φορολογούνται διπλά, αφού δεν αφαιρείται ολόκληρο το καταβληθέν ποσόν της αποδεδειγμένης δωρεάς τους, από το ετήσιο εισόδημά τους ,όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν. Η πολιτεία με τον τρόπο αυτό θα αποδείξει εμπράκτως, τη διάθεσή της να ενισχύσει εμμέσως την Εκκλησία και τους παρεμφερείς Ορθοδόξους Συλλόγους, με το κίνητρο της έκπτωσης της δωρεάς των δωρητών από το ετήσιο εισόδημά τους».

 

Συνέλευση και εκλογές στον Εξωραϊστικό του Καστρί Λουτρού
Απολογιστική γενική συνέλευση και εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών σήμερα Κυριακή 2 Αυγούστου και ώρα 11 π.μ. στον προαύλειο χώρο των γραφείων του Συλλόγου, στο Καστρί Λουτρό. Σύμφωνα με την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα θέματα της συνέλευσης είναι: Οικονομικός απολογισμός, διοικητικός απολογισμός, εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

 

Αιμοδοσία του Πολιτιστικού Δολίχης
Αύριο Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία στο αγροτικό ιατρείο Δολίχης τις ώρες 9 π.μ. -12 μ. Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εθελοντές που πληρούν τις προϋποθέσεις, να προσέλθουν στην εθελοντική αιμοδοσία, αποδεικνύοντας στην πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη τους για τον συνάνθρωπό μας.

 

Παρακλήσεις στον Αγιο Βησσαρίωνα
Στο Ιερό Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος, στην πλατεία Λαού, καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου και τις ημέρες που η Αγία μας Εκκλησία έχει ορίσει να τελούνται ιερές παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Ακολουθία θα ξεκινάει στις 20:30 έως και 21:30.

 

Παρακλήσεις στη Μονή Ραφαήλ του Πυργετού
Στην ιερά Μονή Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού καθημερινά στις 7 μ.μ. και μέχρι τις 13 Αυγούστου, θα τελείται εσπερινός και ακολούθως παράκληση υπέρ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Παρακλήσεις  για τη Θεοτόκο στην Κουλούρα
Ιερές παρακλήσεις τελούνται από σήμερα Κυριακή στις 7.30 και κάθε απόγευμα κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουλούρας του Δήμου Τεμπών. Οι παρακλήσεις τελούνται προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν του πιστούς να συμμετάσχουν.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass