Στο Χειμάδι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2020 21:15

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της Παναγίας μας. Από την πρώτη Αυγούστου ξεκινούν οι παρακλήσεις και διαρκούν μέχρι και τις δεκατρείς Αυγούστου.


Την περασμένη Κυριακή 2 Αυγούστου το απόγευμα, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην Ακολουθία της Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Χειμαδίου του Δήμου Τεμπών, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, της δημοτικού συμβούλου κ. Ζωής Τόπη και πλήθους πιστών.
Στο κήρυγμά του ο σεπτός μας ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην εις Ουρανούς Μεταστάσεως της Παναγίας μας και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να έχουν την ευλογία της Κυρίας των Αγγέλων.
Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης, ευχήθηκε σε όλους καλό μήνα, καλή Παναγία και με υγεία να γιορτάσουμε τον Δεκαπενταύγουστο.
*Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας το καλοκαίρι είναι και η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, όπου πανηγυρίζουν πολλές εκκλησίες.
Αναλυτικότερα:
ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ στον πανηγυρίζοντα ιερό να της Κουλούρας του Δήμου Τεμπών, αύριο Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 7.15 το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα.
Μεθαύριο Πέμπτη 6 Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί ο όρθρος, θεία λειτουργία καθώς και ευλόγηση των σταφυλιών. Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας ιερή παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ
Στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Καλοχωρίου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.
Αύριο Τετάρτη, στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα και μεθαύριο Πέμπτη ανήμερα της γιορτής πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ
Στον παραλιακό οικισμό της Αλεξανδρινής όπου γιορτάζει ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, αύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί από τον πρωτ. π. Θωμά Καραμήτσιο πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία.
Μεθαύριο Πέμπτη 6 Αυγούστου, το πρωί, θα τελεστεί Θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
Παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Κίτρους Πλαταμώνος και Κατερίνης κ. Γεωργίου στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πλαταμώνα αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός. Στη συνέχεια όρθρος και η ευλογία των σταφυλιών.
Μεθαύριο Πέμπτη 6 Αυγούστου το πρωί Θεία λειτουργία, Τρίθεκτη Θεία Κοινωνία και ευλογία των σταφυλιών.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass