«Η μισή αλήθεια χειρότερη από το ψέμα»

* ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑΣ ΤΟΥ * ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο κ. ΖΩΓΡΑΦΟΣ;

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 15:50

Με αφορμή την υπόθεση πρώην συνεργάτιδάς του, της οποίας η συνεργασία με το πολιτικό του γραφείο λύθηκε, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την υπόθεση της πρώην συνεργάτιδάς μου, η οποία μήνες μετά τη γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης της αποφάσισε να διεκδικήσει την επαναπρόσληψή της, έγινα στόχος επικοινωνιακών επιθέσεων από κέντρα των οποίων τα κίνητρα ουδεμία σχέση έχουν με το «εργατικό συμφέρον».
Από την πρώτη στιγμή είχα καταστήσει σαφές πως είχα άγνοια για την εγκυμοσύνη της πρώην συνεργάτιδάς μου. Αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά και στις δικαστικές αίθουσες, όπως επίσης και το γεγονός ότι ουδέποτε «απέλυσα έγκυο», γιατί πολύ απλά τη στιγμή της λύσης της συνεργασίας μας, δεν γνώριζα για την εγκυμοσύνη! Εν συνεχεία, οι γνωστοί εργολάβοι μικροπολιτικών συμφερόντων επέμειναν στην τακτική των «φίλιων πυρών», διοχετεύοντας σε μέσα ενημέρωσης πως «ο Κόκκαλης αρνείται να επαναπροσλάβει την έγκυο συνεργάτιδά του»! Ουδέν ψευδέστερον! Και εξηγούμαι: Έστω και με τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο η πρώην συνεργάτιδά μου και ο σύζυγός της επέλεξαν να μου γνωστοποιήσουν την εγκυμοσύνη, κίνησα άμεσα τις διαδικασίες εξεύρεσης μίας λύσης που δεν θα αδικήσει ούτε την πρώην συνεργάτιδά μου, ούτε όμως και τους νυν συνεργάτες μου. Γιατί, στο μεσοδιάστημα που η πρώην συνεργάτιδά μου είχε... «παραλείψει» να με ενημερώσει για την εγκυμοσύνη της, εύλογα προχώρησα στην πρόσληψη άλλου συνεργάτη, για τις λειτουργικές ανάγκες του βουλευτικού μου γραφείου. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, περισσότερο από τον κοινό νου για να καταλάβει κανείς ότι με τη γνωστοποίηση της εγκυμοσύνης, δεν θα μπορούσα να ικανοποιήσω άμεσα το αίτημα της επαναπρόσληψης, γιατί πολύ απλά θα ήταν παράνομο να απολύσω την άλλη συνεργάτιδά μου (η τριτενέργεια απαγορεύεται). Έτσι, αποφάσισα να περιμένω την απόφαση της δικαιοσύνης προκειμένου να ακολουθήσω πιστά το γράμμα του νόμου, όπως και θα πράξω. Όσο για εκείνους που με προθυμία θέλησαν να με σπιλώσουν χωρίς να γνωρίζουν το νομικό αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκα, τους συμβουλεύω να διαβάζουν περισσότερο και τους υπενθυμίζω πως τελικός κριτής όλων είναι η κοινωνία.
Η επαγγελματική μου διαδρομή ως δικηγόρος, αλλά και η πολιτική ως βουλευτής Λάρισας και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι βασισμένη σε αρχές και αξίες και γι’ αυτό δεν είμαι, ούτε θα γίνω ποτέ ηθικοπολιτικά εκβιάσιμος από κανέναν».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΖΩΓΡΑΦΟ
Στο μεταξύ, με αφορμή τη δήλωση του γραμματέα της νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Ζωγράφου, από το γραφείο Τύπου του αναπληρωτή τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Κόκκαλη, εκδόθηκε το ακόλουθο σχόλιο:
Ο ρόλος του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκεί οργανωτική πολιτική, συμβάλλοντας στη γενικότερη στρατηγική και λειτουργία του κόμματος και όχι να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Δεδομένου μάλιστα πως υπήρξε συνυποψήφιος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ο κ. Ζωγράφος θα έπρεπε να είναι δύο φορές προσεκτικός στις δηλώσεις του, καθώς εύκολα μπορεί να κάποιος να κάνει τον συνειρμό ότι με άρμα το νέο του αξίωμα, επιχειρεί να πλήξει εσωκομματικούς αντιπάλους, αδιαφορώντας την ίδια ώρα, για την τροφή που δίνει σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1