Ενδιαφέρον νέων επενδύσεων στη ΒΙΠΕ Λάρισας

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2020 15:10

Διάλογο για το παρόν και το μέλλον του τοπικού επιχειρείν στη Θεσσαλία είχαν εκπρόσωποι οικονομικών φορέων και επιχειρηματίες που διακρίνονται για την καινοτόμα δραστηριότητά τους, οι οποίοι συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης με στελέχη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», που έχει σε εξέλιξη η Γραμματεία.


Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων εκπροσώπησαν ο γραμματέας Άκης Μπάφας, ο περιφερειακός συντονιστής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Ηπείρου Γιάννης Ρουκάς και ο σύνδεσμος της Γραμματείας για τον Νομό Λάρισας Θανάσης Παιδής, συμμετείχαν οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες Βιβή Βασδαβάνου (Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου), γενική γραμματέας της Ένωσης Αποσταγματοποιών και Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος (ΕΝ.ΑΠ.Α.Π.Ε.), ο Γιάννης Νταγιάκας, εκπρόσωπος της ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, ο Φάνης Βουλιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου, ο Δημήτρης Γεράσης, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των καινοτόμων υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, ο Τάσος Αντωνίου, πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Βοσκός» Λιβαδίου Ολύμπου και ο Ιωάννης Χρηστίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων ν. Λάρισας.

ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙ.ΠΕ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ «η συζήτηση, στην οποία αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και οι θετικές τους επιδράσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την πανδημία, περιστράφηκε στη συνέχεια σε θέματα αιχμής για το τοπικό επιχειρείν, το οποίο πέραν των χρόνιων προβλημάτων έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις οριζόντιες επιπτώσεις της πανδημίας. Οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες της Θεσσαλίας αναφέρθηκαν διεξοδικά στη σημερινή κατάσταση της τοπικής οικονομίας και πρότειναν ουσιαστικές παρεμβάσεις με έμφαση στη μείωση της γραφειοκρατίας και την επακόλουθη επιτάχυνση των παραγωγικών διαδικασιών, την αξιοποίηση καλών πρακτικών, εγχώριων και διεθνών, για τη στήριξη και την προτεραιότητα στο υγιές επιχειρείν. Σημαντική, και ένα από τα αισιόδοξα σημάδια για την «επόμενη ημέρα», ήταν η πληροφορία από τον κ. Νταγιάκα για το ενεργό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αγορά οικοπέδων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας, ώστε να αναπτυχθούν νέες επενδύσεις.
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ
«Η κρίση είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή και βελτίωση του παραγωγικού μοντέλου, όχι μόνο κεντρικά στη χώρα αλλά κυρίως για τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις», τόνισε στην παρέμβασή του ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, σημειώνοντας την ήδη διακηρυγμένη απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του να διαχειριστούν πραγματικά αναπτυξιακά το πακέτο των 72 δισ. ευρώ που πρόσφατα συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, κατευθύνοντάς το προς την πραγματική οικονομία και τις αναπτυξιακές της ανάγκες και νέες επενδυτικές προοπτικές, που θα δημιουργήσουν εξωστρέφεια και απασχόληση.
Στο πλαίσιο αυτό, τόσο ο κ. Μπάφας όσο και οι κ. Ρουκάς και Παιδής απηύθυναν ανοικτή πρόσκληση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, μέσω των προσκεκλημένων επιχειρηματιών, να δημιουργήσουν έναν ενεργό δίαυλο επικοινωνίας και διαλόγου που θα δώσει τη δυνατότητα στις παραγωγικές δυνάμεις της Θεσσαλίας να αποτυπώνουν τα προβλήματά τους στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει η πανδημία και να συνεργάζονται στη διαμόρφωση ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων προτάσεων που θα απευθύνονται στην κυβέρνηση για υιοθέτηση και δράση. Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με τη δράση της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται, online σήμερα και με φυσική παρουσία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε τακτική επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1