Κενό ασφάλειας από απειλές του διαδικτύου!

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ Κ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 15:50

«Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα προβλήματα ασφάλειας που σχετίζονται με τη λειτουργία του διαδικτύου. Στην Ευρώπη ιδιαίτερα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει τεράστιο κενό απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις, σε κακόβουλες παρεμβάσεις και σε ποικίλες παράνομες δραστηριότητες -όπως το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ακόμα και παιδιών- αλλά και διακίνησης εξτρεμιστικών μηνυμάτων».


Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «επιβάλλεται, η Ε.Ε. να προχωρήσει, επιτέλους, σε μια ενιαία, αποκλειστικά ευρωπαϊκή, πολιτική ενίσχυσης της ασφάλειας, που θα προστατεύει τόσο τους πολίτες της, όσο και τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες. Ειδικά για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα πολλαπλές απειλές, αυτή η αναγκαιότητα καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική.
Για τον λόγο αυτό είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα (24.7) μια νέα στρατηγική της Ε.Ε. για την «Ένωση Ασφάλειας», που θα λάβει χώρα την περίοδο 2020-2025. Η νέα στρατηγική, όπως επισημάνθηκε, θα επικεντρώνεται σε τομείς προτεραιότητας στους οποίους η Ε.Ε. μπορεί να προσφέρει προστιθέμενη αξία για τη στήριξη των κρατών - μελών στην ενίσχυση της ασφάλειας για όλους όσοι ζουν στην Ευρώπη.
Όπως έγινε γνωστό, οι πρωτοβουλίες για τη στρατηγική για την «Ένωση Ασφάλειας» σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, την πρόληψη και τον εντοπισμό υβριδικών απειλών και την προώθηση της κυβερνοασφάλειας. Ιδιαίτερα για το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων, που έχουν αυξηθεί, και προέρχονται από διάφορες πηγές εντός, αλλά, κυρίως, και εκτός Ευρώπης, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι επίκειται αναθεώρηση της οδηγίας για τα συστήματα δικτύου και πληροφοριών και καθορισμός στρατηγικών προτεραιοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, θα δημιουργηθεί και Κοινή Μονάδα Κυβερνοχώρου, ως πλατφόρμα διαρθρωμένης και συντονισμένης συνεργασίας.
Η χώρα μας οφείλει να έχει έναν ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας προωθώντας ταχύτατα πολιτικές που να ανταποκρίνονται στις νέες κατευθύνσεις που προωθεί η Κομισιόν, οι οποίες συνιστούν και ένα ουσιαστικό βήμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η χώρα μας έναντι των κυβερνοεπιθέσεων και των κακόβουλων και παράνομων δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο, κυρίως από περιοχές που βρίσκονται εκτός της Ε.Ε., σύμφωνα και με τη νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για την «Ένωση Ασφάλειας»».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1