Bραδιά αφιερωμένη στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνάτιο

Η ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2020 19:33

Μια ξεχωριστή εκδήλωση και αφιερωματική βραδιά μνήμης και τιμής για τον ορμώμενο από το νησί της Σαλαμίνος, μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κυρό Ιγνάτιο πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Κυριακής στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου Σαλαμίνος.


Ο δήμαρχος του νησιού κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, εξήρε την προσωπικότητα του Σαλαμινίου Ιεράρχου, που εκόσμησε με την παρουσία του το νησί της Σαλαμίνος, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και την Εκκλησία γενικότερα και είπε χαρακτηριστικά ότι ο Μακαριστός Ιγνάτιος, πνευματικός πατέρας όλων μας, έζησε με ταπεινότητα, απλότητα και σύνεση, ενώ ευεργέτησε πολλούς συνανθρώπους μας.
Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ο οποίος διηκόνησε πλησίον του μακαριστού Ιεράρχου, από μικρό παιδί έως και της μακαρίας τελευτής του.
Ο π. Αχίλλιος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη, σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την πλούσια πατρική αγάπη του και την ευλογία του, φανερά συγκινημένος, συνεχάρη τον εντιμότατο δήμαρχο του νησιού κ. Γεώργιο Παναγόπουλο για την ωραία έμπνευσή του να στηθεί προτομή στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Σαλαμίνος, του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.
Στη συνέχεια μετέφερε σε όλους τους ακροατές, την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του διαδόχου του αοιδίμου Ιεράρχου, σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Επειτα μίλησε για το πρόσωπο και το έργο, του επισκόπου της πόλεως του Αγίου Αχιλλίου και ολόκληρης της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν πολύ ευγενικό και χαρισματικό Ιεράρχη και γενικότερα ως έναν πνευματικό εργάτη της εκκλησίας, που αγωνιούσε πάντοτε για την πρόοδο και την καλλιέργεια των πνευματικών του τέκνων και γενικότερα των ανθρώπων, που τους έβλεπε πάντοτε ως έμψυχες εικόνες του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, παράλληλα με το έργο του Ευαγγελιστού της ειρήνης, κατόρθωσε μέσα από αντίξοες συνθήκες και στηριζόμενος τελικά στην αγάπη του ποιμνίου του, να επιτελέσει αθόρυβα πλούσιο ποιμαντικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, αφήνοντας στην τοπική εκκλησία εκτός από το έμψυχο υλικό, πολλούς νέους Ιερούς Ναούς και Ιερές Μονές, αλλά και ευαγή ιδρύματα, μέσα από τα οποία δοξάζεται ο Θεός και αναπαύονται οι άνθρωποι.
Τέλος ο π. Αχίλλιος, αναφέρθηκε σε πολλές άγνωστες πτυχές της ζωής του μακαριστού Ιεράρχου και σε προσωπικές του μαρτυρίες που εδείκνυαν την πνευματικότητα του ανδρός, που κατάφερνε να συγκεντρώνει γύρω του όχι μόνο τους εγγύς του Θεού, αλλά ακόμη και τους μακράν του Θεού ευρισκομένους και να τους οδηγεί στον Χριστό και την Εκκλησία του.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μία πολύ όμορφη συναυλία επίκαιρων Θεομητορικών ύμνων και ασμάτων αφιερωμένων στον μακαριστό Ιεράρχη, υπό του παγκοσμίως γνωστού ερμηνευτή ορθόδοξων ύμνων, Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Καβαρνού, πλαισιουμένου υπό των σπουδαίων συνεργατών του, που κατέπληξε όλους τους παρευρισκομένους.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη συγκινητική προσφώνηση του εκπροσώπου του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, Αρχιμανδρίτου π. Τιμοθέου Λαϊβερά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σαλαμίνος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του σεβασμιότατου και αναφέρθηκε τόσο στις τελευταίες ώρες του εκλιπόντος όσο και στην αγάπη που είχαν όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass