ΤΟ ΕΚΝΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ:

Να ενισχυθεί άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2020 15:50

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας εκφράζει έντονα την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα και την νέα έξαρση του κορονοϊού στην περιοχή μας.


Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζεται ότι «παρά τις σχετικές προβλέψεις των επιστημόνων, η κυβέρνηση όπως η ίδια η πραγματικότητα επιβεβαιώνει, δεν πήρε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα τα μέτρα που χρειάζονταν για να αντιμετωπίσει τη νέα έξαρση της πανδημίας».

ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατάσταση στις δομές υγείας του Ν. Λάρισας έχει βελτιωθεί ελάχιστα, καθώς έχουν γίνει μόνο λίγες προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων που δεν θα κοστίσουν πολύ, εφαρμόζεται η πολιτική των μετακινήσεων από μονάδα σε μονάδα, δηλαδή να μισοκλείνει μια «τρύπα» και να ανοίγουν πολλές άλλες και την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ ευελπιστεί στις διάφορες χορηγίες ιδιωτών για να λυθεί το πρόβλημα.

ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στους χώρους εργασίας, στα εργοστάσια της περιοχής δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, αφήνοντας την όλη κατάσταση στο «φιλότιμο» και τις «ανησυχίες» των εργοδοτών. Η κυβέρνηση εξαντλεί την προσπάθειά της όλο αυτό το διάστημα, στο να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα τους αριθμούς των θυμάτων που στη χώρα μας ήταν λιγότεροι σε σχέση με άλλες χώρες.
Την ίδια ώρα μιλά για «χαλάρωση» και αναφέρεται στην «ατομική ευθύνη» για να κρύψει τις δικές της ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τις διαρκείς αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός τόσο της πόλης μας όσο και της χώρας συνολικότερα θα δείξει την ίδια ευθύνη που έδειξε και όλο το προηγούμενο διάστημα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που υποδείκνυε η επιστημονική κοινότητα.
Το ΕΚΝΛ απαιτεί να σταματήσουν τα παχιά λόγια της κυβέρνησης και να καλυφτούν αμέσως όλες οι οργανικές θέσεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού σε όλο το σύστημα υγείας της περιοχής και της χώρας, με μόνιμο προσωπικό. Να αυξηθούν οι μονάδες εντατικής θεραπείας και τα απαραίτητα ιατρικά εργαλεία που απαιτούνται για τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας των συμπολιτών μας που θα νοσήσουν, για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να ξεκινήσουν άμεσα να διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε να μην χαθεί κι άλλος χρόνος. Το ΕΚΝΛ και τα ταξικά σωματεία της δύναμής του, το επόμενο διάστημα θα πάρουν πρωτοβουλίες για να διεκδικήσουν όλα τα παραπάνω και καλούν τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής μας να είναι σε ετοιμότητα και να συμμετέχουν δυναμικά σ’ αυτές.
Απαιτούμε:
Να γίνουν μαζικά προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας υγειονομικού και άλλου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στο ΕΚΑΒ, στην υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
Να υπάρξει επαρκής αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας για τις «τρέχουσες» και τις έκτακτες ανάγκες. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή και συμμετοχή του λαού για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα.
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Υγεία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που εργάζονται με παντός είδους προσωρινές σχέσεις εργασίας.
Να αναπτυχθούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν όλα τα Κέντρα Υγείας και να λειτουργούν όλο το 24ωρο, όλο τον χρόνο.
Να εξασφαλιστεί η αναγκαία ποσότητα και ποιότητα προστατευτικών μέσων, υγειονομικού υλικού κ.λπ. για όλους τους υγειονομικούς και συνολικά για όλους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.
Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες, κ.ά. δημιουργώντας νέα δημόσια και δωρεάν εργαστήρια για ταυτοποίηση SARS CoV-2».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1