Ο ΕΦΚΑ ενδιαφέρθηκε για τον 83χρονο…

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΕΞΟΔΑ ΚΗΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΟΥΣΑ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2020 21:05

Μέχρι τα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Φορέα Κεντρικής Ασφάλισης έφτασε η «φωνή» του 83χρονου Λαρισαίου, ο οποίος μέσω της «Ε» ζητάει μια ξεκάθαρη απάντηση για το αν δικαιούται και από ποιον έξοδα κηδείας για τη σύζυγό του, την οποία έχασε πρόσφατα.

Η «Ελευθερία» μετά το σχετικό της δημοσίευμα, δέχθηκε τηλεφωνήματα τόσο από την κεντρική υπηρεσία του e – ΕΦΚΑ όσο και από την Περιφερειακή Υπηρεσία Συντονισμού και Υποστήριξης και εν συνεχεία τούς έφερε σε επαφή με τον ηλικιωμένο συνταξιούχο πυροσβέστη για να του δοθεί μία απάντηση ή ακόμα καλύτερα και λύση στο αίτημά του.
Όπως γράφτηκε και στο προχθεσινό ρεπορτάζ, η περιπέτειά του άρχισε στις 10 Μαρτίου. Τότε έχασε τη σύζυγό του. Ήταν στις αρχές της πανδημίας για την Ελλάδα και τότε που ξεκινούσαν τα περιοριστικά μέτρα σε σχολεία και υπηρεσίες. Μοιραία, λοιπόν, δεν μπορούσε να ψάξει αν δικαιούται έξοδα κηδείας και πώς μπορεί να τα λάβει. Όπως εξήγησε στην «Ε», η σύζυγός του δεν εργαζόταν, αλλά την είχε ασφαλισμένη ο ίδιος που εργαζόταν σε σώμα ασφαλείας και συγκεκριμένα στην Πυροσβεστική, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια είναι συνταξιούχος.
Όταν ηρέμησαν τα πράγματα με τον κορονοϊό, πήγε για πρώτη φορά στον ΕΦΚΑ. Από εκεί τον ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πάει στην Πυροσβεστική όπου και εργαζόταν παλιότερα. Από την Πυροσβεστική τού απάντησαν πως καλύπτουν μόνο τους εν ενεργεία εργαζομένους και όχι τους συνταξιούχους. Άρα του απαντούν πως θα πρέπει να ξαναπάει στον ΕΦΚΑ.
Πάει στον ΕΦΚΑ για δεύτερη φορά, αλλά και πάλι του λένε πως δεν γίνεται. Του δείχνουν αναλυτικά και τον πίνακα και του λένε με απόλυτη βεβαιότητα πως αρμόδιο είναι το Σώμα Πυροσβεστικής. Ξαναπήγε στην Πυροσβεστική και τους είπε όσα έμαθε. Εκείνοι επικοινωνούν με την Αθήνα και οι αρμόδιοι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων τού λένε με βεβαιότητα πως στον ΕΦΚΑ έχουν κάνει λάθος και πως πρέπει να ξαναπάει για να τους το διευκρινίσει.
Πάει στον ΕΦΚΑ τρίτη φορά όμως του ξαναλένε πως υπεύθυνη είναι η Πυροσβεστική. Αφού τους έδωσε τα τηλέφωνα να συνεννοηθούν μεταξύ τους, περίμενε. Όμως πάλι απάντηση δεν έλαβε παρά το γεγονός πως πέρασε και από τα ΚΕΠ (του είπαν να πάει στον ΕΦΚΑ…).
Μετά τη χθεσινή εξέλιξη ελπίζει πως θα βρεθεί επιτέλους μία απάντηση. Αν δικαιούται και από ποιον τα έξοδα κηδείας. Από την Πυροσβεστική ή από τον ΕΦΚΑ;
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1