«Νέκρωσαν» τα μπαρ «ζωντάνεψαν» οι αμμουδιές

ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ -ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ, ΜΕ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΒΕΣ ΠΟΤΩΝ -«ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΝΤΑΓΚΑΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2020 21:03
Μετά τις 12 το βράδυ, κλείνουν τα παραλιακά καταστήματα στον Δήμο Αγιάς.  Λίγα μέτρα παρακάτω, δίπλα στο κύμα, ξεκινά η μεταμεσονύκτια διασκέδαση... Μετά τις 12 το βράδυ, κλείνουν τα παραλιακά καταστήματα στον Δήμο Αγιάς. Λίγα μέτρα παρακάτω, δίπλα στο κύμα, ξεκινά η μεταμεσονύκτια διασκέδαση...

Της Λένας Κισσάβου

11.45 το βράδυ, στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς, τα καταστήματα εστίασης και τα μπαρ,

διώχνουν τους τελευταίους πελάτες. Οι σερβιτόροι τρέχουν πανικόβλητοι με εχθρό τον χρόνο. Προσπαθούν να μαζέψουν γρήγορα ό,τι έχει απομείνει από τους πελάτες πάνω στα τραπέζια, να τοποθετήσουν σε διάταξη τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε να είναι στη θέση τους την επόμενη μέρα και να κλείσουν τα φώτα πριν το ρολόι «χτυπήσει» 12! Απειλητική δείχνει η παρουσία του περιπολικού, που διασχίζει με αναμμένο φάρο όλη την παραλιακή οδό, από τις 11.30 μ.μ., σαν να προειδοποιεί τους επιχειρηματίες να τηρήσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας, οι δρόμοι αδειάζουν, η κίνηση γίνεται υποτονική και την εικόνα της πολύβουης παραλιακής οδού, που έσφυζε από ζωή, διαδέχεται το σκοτάδι και η νεκρική σιγή. Στις 12 ακριβώς, δεν υπάρχει «ψυχή» στα εστιατόρια και στα μπαρ, δεν κυκλοφορεί «ψυχή» στον δρόμο, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις παραλίες, όπου μεταφέρθηκαν οι μεταμεσονύκτιες συναθροίσεις. Στις 12 παρά, ξεπροβάλλουν οι πρώτες φωτιές στις αμμουδιές. Οι παρέες γύρω από αυτές σιγά-σιγά μεγαλώνουν. Με μπουκάλια ποτών στα χέρια και όλα τα συνοδευτικά σνακς, «κατεβαίνουν» στην παραλία, όπου έχουν μεταφέρει το ραντεβού τους, καθώς τα μπαρ και οι ταβέρνες έχουν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους. Οι παρέες σχηματίζονται από άτομα όλων των ηλικιών και όχι μόνο από νέους, που βολεύει να στοχοποιούμε για παράτολμες και ατίθασες συμπεριφορές, φορτώνοντάς τους ευθύνες για ...το κακό που θα μας βρει!
Το μεταμεσονύκτιο λουκέτο στις επιχειρήσεις, δεν σταμάτησε και τη ζωή! Αντίθετα, δημιούργησε νέες διεξόδους διασκέδασης βγαλμένες από το παρελθόν. Από εποχές όπου η εικόνα της μεγάλης παρέας γύρω από τη φωτιά στις παραλίες, ήταν συνηθισμένη. Βέβαια, σήμερα, αυτό τείνει να χαρακτηριστεί παράνομο, ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στη συνάθροιση δίπλα στο κύμα.
Αντίστοιχα όμως, παράνομος μπορεί να χαρακτηριστεί και ο συνωστισμός άνω των 50 ατόμων σε συγκεκριμένα μέρη στις παραλίες, τις πρωινές ώρες και μέσα στη θάλασσα, όταν οι λουόμενοι συρρέουν για να δροσιστούν. «Το μόνο αποτέλεσμα που θα βγει από την εφαρμογή των νέων μέτρων της κυβέρνησης στην περιοχή μας κλείνοντας τα καταστήματα εστίασης και τα καλοκαιρινά καφέ –μπαρ, θα είναι η οικονομική καταστροφή των επιχειρήσεων» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς, Νίκος Ντάγκας, σημειώνοντας ότι «οι συναθροίσεις μεταφέρθηκαν στις παραλίες, χωρίς μέτρα προστασίας, όπως ήταν υποχρεωμένες να τηρούν οι επιχειρήσεις». Κρίνει «πρόχειρους τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα» και τονίζει ότι «δεν έχουν λογική και κανείς δεν κατανοεί το σκεπτικό αυτών των αποφάσεων, όταν ο κόσμος δημιουργεί τις ίδιες και πιο επικίνδυνες καταστάσεις συναθροίσεων σε άλλα μέρη, χωρίς προληπτικά μέτρα για τη διασπορά του κορονοϊού».
Εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, για την επιλογή της Π.Ε. Λάρισας στην εφαρμογή των νέων μέτρων, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση και οι βουλευτές του νομού Λάρισας δεν έδωσαν καμία απάντηση στα σχετικά ερωτήματα που κατέθεσαν στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, με επιστολή τους οι δήμαρχοι Αγιάς Αντ. Γκουντάρας και Τεμπών Γ. Μανώλης. Και καταλήγει: «Οπωσδήποτε η υγεία μας είναι πολύτιμη, αλλά χρειάζεται να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει και στην οικονομία...».ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
Τέλος, ο κ. Ντάγκας δηλώνει ότι εκτός από τους παραθαλάσσιους οικισμούς, η ίδια εικόνα συναθροίσεων παρατηρείται και στις πλατείες των χωριών του Δήμου, αλλά και σε διάφορους άλλους κοινόχρηστους χώρους. Τα παγκάκια και τα πεζούλια, διαμορφωμένων χώρων, γίνονται στέκια.
Η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα να απολαύσει τα βράδια του καλοκαιριού σε ανοιχτούς χώρους, με παρέα, δεν αλλάζει εύκολα!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass