Στις κάλπες (ξανά) οι κάτοικοι του Κυψελοχωρίου

ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ - ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ Η ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΛΙΟΥ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2020 21:01

Στις κάλπες προσέρχονται ξανά, για δεύτερη φορά σε ένα έτος, οι ελάχιστοι κάτοικοι της κοινότητας Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών, προκειμένου να αναδείξουν κοινοτάρχη. Τις κάλπες προκάλεσε η απόφαση του ανεξάρτητου κοινοτάρχη, Δημ. Ζαϊρέ - Καρανάσιου, να παραιτηθεί στις 19 Φεβρουαρίου 2020 (σ.σ. είχε εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου του 2019) και καθώς ήταν μοναδικός υποψήφιος και δεν υπήρχε έτερος υποψήφιος για να τον αναπληρώσει, οι εκλογές -σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις στη χώρα- θα επαναληφθούν. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκήρυξε τη διενέργεια εκλογών την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, το Πρωτοδικείο Λάρισας ανακοίνωσε πως θα παραλαμβάνει αιτήσεις για κατάθεση υποψηφιοτήτων έως και την ερχόμενη Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου αλλά και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ενώ ο Δήμος Τεμπών ανακοίνωσε πως το Δημαρχείο στο Μακρυχώρι, θα παραμείνει ανοιχτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για την έκδοση πιστοποιητικών για κατάθεση υποψηφιοτήτων.  Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών να γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Ζαϊρέ και να δρομολογήσει την αναπλήρωσή του ελήφθη -λόγω του κορονοϊού- τον περασμένο Ιούνιο, απόφαση που με τη σειρά της εγκρίθηκε στις 10 Αυγούστου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που προκήρυξε τις εκλογές για την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου. Ημέρα κατά την οποία οι 202 εγγεγραμμένοι-κάτοικοι του χωριού (σ.σ. στις δημοτικές εκλογές του 2019 ψήφισαν 151 κάτοικοι) θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για την εκλογή κοινοτάρχη. Μέχρι τότε, χρέη προέδρου θα εκτελεί ο δήμαρχος Τεμπών, Γ. Μανώλης. Η υποβολή υποψηφιοτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αίτηση υποψηφιότητας κατέθεσε η αγρότισσα Μαρία Τόλιου (φωτ.), ενώ ενδιαφέρον φαίνεται πως εκδηλώνουν και άλλοι για τη θέση του κοινοτάρχη.

«ΜΗ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ζαϊρές - Καρανάσιος στην επιστολή παραίτησής του προς τον Δήμαρχο Τεμπών, τον περασμένο Φεβρουάριο, σημείωνε πως «σας υποβάλλω την παραίτησή μου από πρόεδρος της Κοινότητας Κυψελοχωρίου λόγω μη καλής συνεργασίας από μέρους αντιδημάρχων και των υπηρεσιών του Δήμου και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων που μου αναλογούν ως πρόεδρος Κοινότητας».
ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Το Πρωτοδικείο Λάρισας με ανακοίνωσή του σημειώνει πως θα παραλαμβάνει αιτήσεις για κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην κοινότητα Κυψελοχωρίου: Από Δευτέρα 31/8/2020 έως Παρασκευή 4/9/2020 από ώρα 08.00 έως 15.00 στον δεύτερο (2ο) όροφο, Γραφείο 2. Την Κυριακή 6/9/2020 από 15.00 έως 24.00 στον δεύτερο (2ο) όροφο, Γραφείο 18. Ενώ από τον Δήμο Τεμπών διευκρινίζεται πως το Δημαρχείο, στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, θα είναι ανοιχτό: Το Σάββατο 05/09/2020 από ώρα 09.00 έως 12.00. Την Κυριακή 06/09/2020 από ώρα 09.00 έως ώρα 12.00 και από ώρα 15.00 έως ώρα 24.00 για την έκδοση των πιστοποιητικών για κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στην Κοινότητα Κυψελοχωρίου. (Περισσότερες πληροφορίες στον Δήμο Τεμπών, τηλέφωνο 24953-50.409).           
ΚΩΝ. ΤΣΟΛΑΣ, ΒΑΓΓ. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1