Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς Γιορτή Κρασιού φέτος ο Αμπελώνας

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2020 21:19

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ενας ιστορικός θεσμός για τον νομό Λάρισας, η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα φέτος «κατέβασε ρολά» λόγω του κορονοϊού. Η φετινή ματαίωση της ιστορικής διοργάνωσης που ξεκίνησε το 1959, αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, λόγω της πανδημίας.


Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Χριστόφορος Κατσαρός, σημείωσε ότι η φετινή αναβολή της διοργάνωσης, όπως και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, και στον Δήμο Τυρνάβου είναι αναγκαίο κακό με σκοπό να προστατευτούν οι πολίτες με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τις τοπικές κοινωνίες.
Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους επαγγελματίες του Αμπελώνα, οι οποίοι κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο της Γιορτής Κρασιού είχαν μία σημαντική αύξηση του εισοδήματός τους με τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στον Αμπελώνα. Επίσης, ο κ. Κατσαρός μεταφέροντας και την πρόθεση του δημάρχου Τυρνάβου, κ. Ιωάννη Κόκουρα, σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου όχι μόνο στην περίπτωση του Αμπελώνα και της Γιορτής αλλά και ευρύτερα βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των επαγγελματιών του Δήμου Τυρνάβου για τα δίκαια αιτήματά τους προς τις αρμόδιες αρχές του κράτους για στήριξη του εισοδήματός τους.
ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Ένα δεύτερο μεγάλο οικονομικό πλήγμα υφίστανται οι επαγγελματίες του Αμπελώνα μετά τη ματαίωση φέτος της Γιορτής Κρασιού, σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος των Επαγγελματιών και Εμπόρων Αμπελώνα, κ. Σπύρος Γκατζηρούλης.
Μετά την καραντίνα που τέθηκε το προηγούμενο διάστημα, τώρα ήρθε και η ματαίωση της Γιορτής Κρασιού. Για τον λόγο αυτό καλεί σε βοήθεια από τον Δήμο Τυρνάβου σημειώνοντας: «Θέλουμε όμως και βοήθεια. Βοήθεια και από τον Δήμο και από την Πολιτεία καθώς δεν γίνεται μόνο σε εμάς, τους επαγγελματίες εστίασης, να εξαντλείται η αυστηρότητα των μέτρων. Εννοείται ότι θα βοηθήσουμε οι συνάδελφοι και σε επίπεδο χώρας γενικότερα αυτήν την προσπάθεια με κάθε μέσον και με κάθε κόστος, όμως θέλουμε να δούμε και την έμπρακτη στήριξη του κράτους. Απασχολούμε δεκάδες εργαζόμενους, αποδίδουμε εγκαίρως τους φόρους και τις υποχρεώσεις μας στο κράτος, όμως αν δεν έχουμε βοήθεια, τότε είναι θέμα χρόνου να βάλουμε λουκέτα στα καταστήματά μας. Θέλω να πιστεύω ότι το αίτημά μας θα εισακουστεί ώστε να παλέψουμε ενωμένοι αυτή την πανδημία».

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα