Αλματώδης αύξηση αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΛΓΑ ΤΣΙΟΥΡΒΑ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2020 21:38

Ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, που παρατηρήθηκε φέτος, κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, από εκπαιδευτικούς στη Λάρισα, σε συνδυασμό με τη διαδικασία υποβολής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προκάλεσε συμφόρηση στις

υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, και επέφερε καθυστέρηση στην καταβολή τους.
«Γίνονται προσπάθειες να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα επιδόματα στους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο...» δηλώνει στην «Ε» η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, Όλγα Τσιούρβα, σημειώνοντας ότι λόγω του αυξημένου όγκου εργασίας που προέκυψε στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, ζητήθηκε και η συνδρομή των αντίστοιχων τμημάτων του Οργανισμού σε Βόλο, Καρδίτσα και Ελασσόνα, ώστε να επεξεργαστούν και να προωθήσουν τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας.
Η υποστελεχωμένη υπηρεσία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, βρέθηκε σε δυσχερή θέση, την οποία φαίνεται να επιβάρυνε και η νέα διαδικασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που αναγκάστηκαν να έχουν φέτος οι άνεργοι δικαιούχοι με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.
Ερωτηθείσα η κ. Τσιούρβα, τόνισε αναλυτικότερα: «Φέτος καταγράφηκε ραγδαία αύξηση αιτήσεων εκπαιδευτικών (από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία) για επιδόματα ανεργίας (καθώς και αιτήσεις καθαριστριών σχολείων) οι οποίες για πρώτη φορά υποβλήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και αυτή η διαδικασία προκάλεσε επιπλέον δυσκολία στην επικοινωνία της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ με τους δικαιούχους. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο η ολοκλήρωση της απαραίτητης διαδικασίας και ως εκ τούτου η καταβολή των επιδομάτων...».
Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, στις μεγάλες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη χώρα, που καλούνται να επεξεργαστούν μεγάλο αριθμό αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, παρατηρείται πάντα μια καθυστέρηση μέχρι και δέκα ημερών, στην καταβολή τους.
Πόσο μάλλον φέτος, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και ανέτρεψαν παγιωμένες διαδικασίες χρόνων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1