Ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ξεκίνησαν ήδη μαθήματα

ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΟΙΕΛΕ - ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2020 21:02

Την έναρξη μαθημάτων την 1η Σεπτέμβρη σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια καταγγέλλει

με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), κάνοντας λόγο για αποδυνάμωση του δημόσιου σχολείου κι άδικο προβάδισμα των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έναντι των μαθητών όλων των υπολοίπων σχολείων που θα έχουν σαφές μειονέκτημα στην κάλυψη της ύλης.
Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρεται: «Πολλά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία (χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο μεγάλα εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλία) ενημέρωσαν τους γονείς ότι τα μαθήματα ήδη άρχισαν. Αντιλαμβάνεται κάθε πολίτης ότι η λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων πολύ πριν την έναρξη του σχολικού έτους, πέρα από την έμμεση υποβάθμιση των δημόσιων σχολείων, δίνει ένα άδικο προβάδισμα των συγκεκριμένων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων έναντι των μαθητών όλων των υπόλοιπων σχολείων που θα έχουν σαφές μειονέκτημα στην κάλυψη της ύλης (ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο υγειονομικής κρίσης), αλλά και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η ΟΙΕΛΕ ζητά, έστω και τώρα, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τις Εποπτικές Αρχές, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θεωρούν την ιδιωτική εκπαίδευση κράτος εν κράτει και για να διαφυλαχθεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές».
Το τι πραγματικά συμβαίνει εξηγεί στην «Ε» ο ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Μπακογιάννη στη Λάρισα, κ. Νίκος Μπακογιάννης, ξεκαθαρίζοντας ευθύς εξαρχής ότι δεν συμβαίνει τίποτα παράνομο και τα παιδιά που βρίσκονται αυτήν την περίοδο στο σχολείο είναι μαθητές της Γ’ Λυκείου και νέοι μαθητές των εκπαιδευτηρίων που παρακολουθούν προγράμματα ένταξης και προσαρμογής, κάτι που προβλέπεται από τον νόμο 4713/20 άρθρο 3 παρ. 5.
Ειδικότερα, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει: «Δεν είναι δυνατόν ένα οργανωμένο σχολείο που σέβεται τους μαθητές και τους γονείς, να προχωρά σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Λειτουργούμε νομιμότατα και τηρούμε σε απόλυτο βαθμό το πρωτόκολλο για τον Covid-19, όπως έχει προσδιοριστεί από τον ΕΟΔΥ και τα αρμόδια Υπουργεία. Ο νόμος 4713/20 άρθρο 3 παρ. 5 για την οργάνωση και το πρόγραμμα των ιδιωτικών σχολείων αναφέρει ότι «Μετά το πέρας του ωρολόγιου προγράμματος, υποχρεωτικού ή διευρυμένου, όπως ορίζεται στο παρόν, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να διοργανώνουν και άλλες, προαιρετικής παρακολούθησης, δραστηριότητες και δράσεις, ιδίως εκπαιδευτικού, μορφωτικού ή επιμορφωτικού περιεχομένου, αθλητικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, καθώς και φιλοξενίας, οι οποίες γνωστοποιούνται στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
 Οι δραστηριότητες και οι δράσεις αυτές διοργανώνονται από το ιδιωτικό σχολείο πέραν του διδακτικού ωραρίου ή και των διδακτικών ημερών, εφόσον εξασφαλίζεται η κατά νόμον απασχόληση και αμοιβή του προσωπικού, τηρουμένων και των διατάξεων περί χρονικών ορίων της εργασίας, σύμφωνα με την οικεία εργατική νομοθεσία.
Το προσωπικό που συμμετέχει στις δραστηριότητες και δράσεις της παρούσας μπορεί να περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς και εκτός της σχολικής μονάδας». Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Τα παιδιά δεν παρακολουθούν κανονικά μαθήματα, αλλά καλύπτονται αδυναμίες μαθητών της Γ’ Λυκείου και πραγματοποιούνται προγράμματα ένταξης και προσαρμογής για τους νέους μαθητές των εκπαιδευτηρίων μας».
Καταλήγοντας, τονίζει ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας είναι ενήμερη και όλα γίνονται τηρώντας κατά γράμμα τη νομοθεσία.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass