«Πονοκέφαλος» τα αγριογούρουνα στον κάμπο

ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ -ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2020 21:02

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Εχουν «χάσει» τον ύπνο τους, αγρότες και οδηγοί της επαρχίας Φαρσάλων, και όχι μόνο, από το φαινόμενο του ανεξέλεγκτου υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων σε αγροτικές καλλιέργειες και την τεράστια καταστροφή που προκαλούν στις σοδειές, ενώ έχουν σημειωθεί στο

οδικό δίκτυο αρκετά τροχαία ατυχήματα από τη διέλευσή τους.
Οι πληθυσμοί των αγριογούρουνων έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κατεβαίνοντας από τα ημιορεινά στον κάμπο για την αναζήτηση τροφής, με αποτέλεσμα οι καταστροφές που προκαλούν να είναι μεγάλες σε καλλιέργειες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πρόβλεψη απώλειας παραγωγής από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) προς τους παραγωγούς.
Σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, έχουν βρει τον μπελά τους, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα κτήματά τους, υπό τον φόβο επιδρομής, με ενδεχόμενο τραυματισμό τους, από μεμονωμένο αγριόχοιρο ή κοπάδι το οποίο μπορεί να βρίσκεται κρυμμένο εντός του χωραφιού.
Συνήθως οι αγριόχοιροι προσεγγίζουν εκτάσεις καλαμποκιού βρίσκοντας εύκολη τροφή, προκαλώντας παράλληλα μεγάλες ζημιές. Ακόμα προσεγγίζουν χαντάκια με νερό τα οποία έχουν καλάμια και κρύβονται μέσα. Τα αποτυπώματα του ζώου στα χωράφια είναι εμφανή, καθώς μετά και την τελευταία βροχόπτωση αναδεικνύουν την ύπαρξη του ζώου, ακόμη και τώρα, σε παρακείμενες καλλιέργειες βαμβακιών ή άλλων χωραφιών.
ΑΙΤΙΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ
Τροχαίο ατύχημα με αγριογούρουνο σημειώθηκε στην Π.Ε.Ο. Φαρσάλων - Βόλου πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, λίγα μέτρα εκτός της Αμπελιάς Φαρσάλων υπήρξε σύγκρουση Ι.Χ.Ε. με μεγάλο αγριογούρουνο. Το άγριο ζώο πέρασε κάθετα τον δρόμο και έγινε αιτία να πάθει υλικές ζημιές το αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς ο οδηγός να χτυπήσει. Οδηγοί πολύ συχνά, στο επαρχιακό δίκτυο των Φαρσάλων, έχουν γίνει μάρτυρες διέλευσης αγριογούρουνων και κάποιοι εξ αυτών είχαν ατυχήματα. Όπως σημειώνεται, τα αγριογούρουνα κυκλοφορούν ανενόχλητα, παρά τα αυτοκίνητα και την ανθρώπινη παρουσία σε κάποιες περιπτώσεις, δείχνοντας εξοικειωμένα στον θόρυβο, ακόμη και πριν νυχτώσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass