Με αισιοδοξία το πρώτο κουδούνι

ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2020 15:02

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Kόντρα στον κορονοϊό και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις χτύπησε το πρώτο κουδούνι χθες και στον Τύρναβο για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.


Από νωρίς το πρωί οι μαθητές, μικρότεροι και μεγαλύτεροι, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης φορώντας μάσκες για να περάσουν σε λίγο την είσοδο του σχολείου τους. Το κουδούνι χτύπησε και οι ιερείς έκαναν τους καθιερωμένους αγιασμούς στα προαύλια των σχολείων.
Στην τελετή κάθε σχολείου ο Δήμος Τυρνάβου εκπροσωπήθηκε από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος κ. Ιωάννης Κόκουρας παρευρέθηκε στο 4ο Δημοτικό και στο ΓΕΛ Τυρνάβου όπου απηύθυνε χαιρετισμό.
Τον κ. Κόκουρα υποδέχθηκε στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου, ένα από τα πλέον πολυάριθμα σε μαθητές σχολεία της χώρας, η διευθύντρια κ. Κωνσταντινιά Πατσή. Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καλκούλης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με χαμόγελο και αισιοδοξία και συνέχισε λέγοντας:
«Ανέκαθεν η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνδυάζονταν από συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας, πρωτίστως από τους μαθητές κι εν συνεχεία από εκπαιδευτικούς και γονείς. Η φετινή ιδιαίτερη χρονιά, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ας αποτελέσει την αφορμή να προσθέσουμε και τα χαρακτηριστικά της υπευθυνότητας και της ατομικής ευθύνης, ώστε το σημερινό χαμόγελο που βλέπουμε στα πρόσωπα των μαθητών να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος και η ανασφάλεια.
Ως Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, σε συνεργασία με την Πολιτεία και τους εκπαιδευτικούς φορείς, εφαρμόζοντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που όρισαν οι ειδικοί, φροντίσαμε να βάλουμε τις βάσεις για μια ασφαλή, δημιουργική και πετυχημένη σχολική χρονιά, έστω και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολύτιμοι σύμμαχοι σ’ αυτή σας την προσπάθεια είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, που είναι πρόθυμοι να εμψυχώσουν και να στηρίξουν τα παιδιά και γι’ αυτό τους ευχαριστώ θερμά. Θεωρώ δεδομένες τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης ανάμεσα στους γονείς, το σχολείο και τη δημοτική αρχή. Διότι μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή, με ψυχραιμία και αισιοδοξία θα καταφέρουμε το φετινό συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση να είναι δημιουργικό, θετικό και ο προορισμός να στεφθεί με επιτυχία. Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος εμποδίσει την αποτελεσματική λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και επιτυχία. Καλή πρόοδο σε όλους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1